Preview: Preston North End – Blackburn Rovers


Publisert 25.10.2019 av Øystein Thorsen
Her er Championship Norges vurdering av lokaloppgjøret på Deepdale.

Det er klart for Lancashire-derby på Deepdale lørdag ettermiddag. Det er ventet mange tilskuere til det som kan bli et artig lokalderby. Preston North End-supportere er høyt oppe for tiden, og det med god grunn.
Det ble nesten seier hjemme mot Leeds United sist, men et sent utligningsmål fra Eddie Nketiah sørget for at The Lilywhites måtte nøye seg med ett poeng.

Nå har Preston bare ett tap på de ti siste kampene, og de ligger plassert helt oppe på en sjetteplass med sine 22 poeng. Opp til tabelltopp skiller det bare fire poeng, og selv Marcelo Bielsa var imponert av måten Alex Neil & Co spiller fotball på.
Det er spennende tider for Preston, og de er samtidig ligaens beste hjemmelag med 5-2-0 på eget gress denne sesongen. Hele 19 mål har hvittrøyene scoret på Deepdale i høst.

Stemningen er en helt annen hos Blackburn Rovers etter at de tapte 0-1 mot Birmingham City tidligere denne uken. Rovers så ut til å være helt avskrudd fra start, og manager Tony Mowbray omtalte førsteomgangen mot Birmingham som det kanskje svakeste han hadde sett siden han ankom klubben for to og et halvt år siden.
De blå og hvite har nå fem kamper på rad uten seier, og til helgens kamp har de fortsatt tunge skadefravær.

De viktige forsvarsspillerne Darragh Lenihan og Greg Cunningham mangler, og uten de to bakover ser Rovers klart svakere ut defensivt. På bortebane har Rovers 2-0-4 denne sesongen, hvor Hull City og Reading er lagene de har slått.
Preston påførte Rovers et av sine verste tap under Mowbrays ledelse da lagene møttes på Deepdale i fjor høst, og det er det mange Rovers-supportere som ikke har glemt. 

Prestons siste kamper:

Preston – Leeds 1-1 (Barkhuizen)
Reading – Preston 1-0
Preston – Barnsley 5-1 (Johnson x2, Harrop, Barkhuizen, Pearson)
Boro – Preston 1-1 (Harrop)
Preston – Bristol City 3-3 (Gallagher, Johnson, Bauer)

Rovers siste kamper:
Birmingham – Blackburn 1-0
Blackburn – Huddersfield 2-2 (Holtby, Dack)
QPR – Blackburn 4-2 (Armstrong, Dack)
Blackburn – Forest 1-1 (Armstrong)
Blackburn – Luton 1-2 (Travis)

Vurdering:
Preston North End flyr høyt for tiden. De ser meget bra ut spillemessig, og resultatene har også vært imponerende. Hjemme på Deepdale har de vært i en egen klasse så langt i høst. Her møter de et Blackburn Rovers-lag som er ute av form, har store skadeproblemer bakover på banen og som har vonde minner fra denne stadion i fjor.
Dette vinner hjemmelaget. 

Kampstart er som vanlig 16:00.

UP THE ROVERS! 
 
Glemt passord?
Brukernavn:  
Passord:  
Bekreft passord:  
Navn:  
E-post: