Preview: Middlesbrough – Blackburn Rovers

Publisert 12/7/2018 av Øystein Thorsen

Her er Championship Norges vurdering av kampen mot Boro.

Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Dael Fry og Rudy Gestede er ute hos vertene. Hos gjestene er Elliott Bennett ute.

Middlesbrough slapp inn hele tre mål da Aston Villa var på besøk på Riverside Stadium forrige runde. Det er ikke hverdagskost for et lag som totalt bare hadde ti baklengsmål på sine 19 første kamper denne sesongen.
Spesielt på hjemmebane hadde Boro vært solide med bare tre baklengsmål på de ni første hjemmekampene.

Rødtrøyene har hatt litt problemer fremover på banen, og det er noe manager Tony Pulis har snakket høyt om den siste tiden. På lørdag får de muligheten til å slå tilbake på første forsøk når Blackburn Rovers kommer på besøk.
Totalt har Boro 5-3-2 på hjemmebane, men bare én av deres seks siste på eget gress har endt med seier.

Boro har nå fire poeng opp til direkte opprykk, og bør derfor vinne her for å unngå at det blir en skikkelig luke til toppen. 

Boros siste kamper:
Boro – Aston Villa 0-3
Preston – Boro 1-1 (Tavernier)
Brentford – Boro 1-2 (Tavernier, Hugill)
Boro – Wigan 2-0 (Hugill x2)
Stoke – Boro 0-0

Danny Graham og Bradley Dack spilte hovedrollene da Blackburn Rovers slo tilbake etter to strake tap forrige helg. Sheffield Wednesday kom på besøk og ble slått hele 4-2. Seieren burde kanskje vært enda klarere, men svakt forsvarsspill og sjansesløseri førte til at det forble spennende hele veien inn.

Graham signerte seg for tre scoringer som Dack hadde målgivende pasninger på, mens Dack scoret et mål selv også. De to spillerne har scoret syv av Rovers åtte siste scoringer. Craig Conway fikk også en sjelden mulighet mot Sheffield Wednesday, og den tok han absolutt vare på.
På bortebane har Lancashire-klubben 3-3-4 denne sesongen, men på de fire siste på fremmed gress har de bare tatt ett poeng

Blackburns siste kamper:
Blackburn – Sheff Wed 4-2 (Graham x3, Dack)
Wigan – Blackburn 3-1 (Selvmål)
Preston – Blackburn 4-1 (Graham)
Blackburn – Rotherham 1-1 (Dack)
Blackburn – QPR 1-0 (Dack)

Vurdering: Middlesbrough med en skikkelig smell forrige runde, mens Blackburn Rovers fikk seg en viktig opptur. Her tror jeg Boro kommer til å reise seg igjen. Jeg tror de kommer til å stenge igjen bakover på banen, samtidig som de vil skape nok farligheter fremover på banen til å stikke av med seieren. Dette ender med hjemmeseier.

UP THE ROVERS!