Preview: Hull - Blackburn

Publisert 1/18/2022 av Øystein Thorsen

Vi regner med at det blir kamp denne gangen...

Det ble en høyst diskutabel historie andre juledag da Blackburn, sammen med noen tusen supportere, dro ned til Hull. Med litt fantasi kunne man under opptakten til kampen lese mellom radene at Hull foretrakk å slippe oppgjøret, da de hadde flere spillere utilgjengelig på grunn av covid, og også manageren var i karantene. Etter at de hadde testet spillerne et par ganger om dagen på lørdagen og deretter noen timer før kamp hadde de til slutt ikke nok spillere til å stille lag.
Uansett hva som var Hulls ønskede utgang på julehelgen, så ble kampen avlyst to timer før avspark, og nå er vi her igjen da.

Blant spillere å se opp for nevner vi toppscorer Lewis-Potter, som har seks nettkjenninger og Honeyman som har fire. Førstnevnte topper også assist-oversikten (3) til Hull, så han ser ut som deres fremste trussel. 
Det som er oppsiktsvekkende er at disse spillerne hadde akkurat de samme tallene når BRSCN skrev om kampen i romjula, så det sier noe om hvor stor trussel de er og om hvordan det går for Hull.

Rent konkret går det som følgende:

Hull - Stoke 0-2
Hull - Everton 2-3
Blackpool - Hull 1-0
Forest - Hull 2-1
Hull - Bristol City 2-2

Med dette står de uten seier på de fem siste, og det ser ikke bra ut for dem akkurat nå. I forrige runde mønstret deres motstander - Stoke - en debuterende back-treer og 20 år gamle D'Margio Wright-Phillips fikk sin første ligastart.
Allikevel vant de greit over Hull.
- Vi var ikke i nærheten av gode nok, og fikk som fortjent. Men jeg har en ærlig og ung gruppe spillere som skjønner selv når de ikke har levert som de skal, så de trenger ikke meg til å kjefte og skrike på dem. Alt de behøver er å være bedre neste gang, sa manager McGann etter kampen.
Så får vi se hvordan de håndterer Blackburn da.

Selv om Blackburn er ubeseirede på de ti siste i Championship - det vil si siden Fulham-kampen 3. november - skal vi ikke være for kjepphøye. En ting er dette om at alle slike rekker slutter en gang, men en annen er at de tre siste resultatene i serien har vært veldig jevne, og vi tapte tross alt mot Wigan - selv om FA-cupen innebar mange bytter, og Pears sto en av sine dårligste kamper.
Allikevel. Kampen mot Hull blir en pekepinn på lagets vei videre. 

Her er Blackburns fem siste
:
Cardiff - Blackburn 0-1
Wigan - Blackburn 3-2
Blackburn - Huddersfield 0-0
Blackburn - Barnsley 2-1
Blackburn - Birmingham 4-0

4-0 over Birmingham var 18. desember, en måned siden, og etter det har det som sagt vært jevnt. Derfor, siden det bare er elendighet hos Hull nå for tiden, så ser vi gjerne et godt resultat igjen. Ikke minst for å sende et lite "takk for sist" til tigrene.
Men det er ikke bare bare å bestille overbevisende seiere - det blir veldig interessant å se hva gutta får til i denne kampen.

Som vi skrev i det opprinnelige previewet har dette oppgjøret, de siste årene, utviklet seg til 90 minutter som Blackburn bare surfer gjennom. Nå sist, i september vant vi 2-0 på Ewood, og før de hadde sin sesong i League One vant vi hjemme og borte to sesonger på rad. 
Men som advart om tidligere, så varer ingen fotballstatistikk evig.

Skader og suspensjoner:
Hos Hull noterer vi ingen avgjørende skader, men Blackburn må se an hamstringen til Dolan. Nyambe er suspendert så det største spørsmålet er hvem som tar plass på høyrebacken. Slik BRSCN skrev om tidligere er kandidatene JRC, Zeefuik eller Buckley.
Lancashire Telegraph skriver for øvrig i dag at Markanday, Zeefuik OG James Brown blir med til Hull, delvis med tanke på benken, men også for å få kjenne på hvordan det er på bortetur. Blir det en overraskende Brown fra start?

Kampstart er 20:45, onsdag.

UP THE ROVERS!