Preview: Crewe Alexandra - Blackburn Rovers

Publisert 12/11/2017 av Øystein Thorsen

Cup er cup, men omkamp er noe annet.

En kompis påpekte for mange år siden at det er noe fint med Crewe.
Det vil si, når man sier hele navnet: Crewe Alexandra.
Uansett om man er enig eller ikke om akkurat dét, kan vi nok alle holde med om at resten er ganske stusselig. 
Omkamp. I andre runde av FA-cupen. Mot et nedrykkstruet League Two-lag.

Ikke for å være negativ, det er tross alt relativt glade dager for oss Blackburn-supportere. Vi nyter fem strake seiere i serien, men så var det da denne utrolige 3-0-ledelsen som utviklet seg til en skikkelig blackout. Ja vel, to mann ble utvist, nok snakka. Faktum er at Mowbray & Co må mobilisere borte, til en i teorien unødig kamp, en tirsdagskveld i desember. 

Blackburns nettsted melder - naturligvis - at avansement er planen, selv om klubben - naturligvis - har fokus på andre ting enn Wembley i år.
Dermed er det ingen overraskelse at Mowbray varsler endringer.

Spillere som Wharton og Tomlinson kan bli gitt en mulighet, da begge har vist positive takter, men Conway blir nok spart da han som kjent har vært ute en stund, og forsøker nå sakte og kontrollert å returnere til førstelaget.
Harper har sonet etter utvisningen mot nettopp Crewe, men Gladwin, Chapman og Lenihan er ute
.

Crewe Alexandra er som nevnt i bunnskiktet av League Two og har tapt fem av sine seks siste kamper i serien. Dermed spør nok mange "hvorfor er det i det hele tatt omkamp mot et slikt lag?"
I et forsøk på å forklare får vi vel rett og slett skvise den siste saften ut av ordtaket "cup er cup".

Det er kanskje her dette previewet burde begynne, og hvor det like fort burde slutte. Cupen er lunefull, noe Rotherham (9. plass i League One) fikk merke i første runde. Hypotesen forsterkes av at vi deretter rotet bort vår 3-0-ledelse på Ewood. 
Men selv om Crewes toppscorer Chris Porter scorte to mot oss, i tillegg til at den gamle kjenningen Eddie Nolan fant nettmaskene, skal det ikke være noen fare for at Mowbray lar den samme arbeidsulykken forekomme igjen.

Kampen spilles i morgen, tirsdag, 20:45.

UP THE ROVERS!