Preview: Carlisle - Rovers

Publisert 8/13/2018 av Kristin Kongsjorden

Allerede i morgen venter en ny kamp for Rovers, når de reiser til Carlisle for å spille første runde i Carabao cup.

Carlisle er en liten by i grevskapet Cumbria og ligger 16 km sør for den skotske grensen. Carlisle United Football Club ble stiftet i 1903 og er byens viktigste fotballag. De ble valgt inn i The Football League i 1928, og spiller for tiden i League Two. De har hatt en svak sesongåpning, med en uavgjort og et tap på sine to første ligakamper.

Rovers på sin side har startet sesongen i Championship greit, med to uavgjort på sine to kamper. Sist ble det målløst hjemme mot Millwall, i en jevn kamp som kunne bikket begge veier, og som dessverre endte med poengdeling. Laget viser i alle fall at de ikke akter å bli noen enkel motstander å møte i ligaen, og Mowbrays menn leverte en lovende andreomgang. Morgendagens oppgjør gir sjefen en mulighet til å rotere litt på laget, og med det kunne hvile noen spillere frem mot en tøff bortekamp mot Hull på lørdag. I årets Carabao cup blir det ikke spilt ekstraomganger frem til og med semifinalene. Det betyr at kampen går direkte til straffesparkkonkurranse, dersom den ikke er avgjort etter 90 minutter. 

Rovers har ingen nye skadeplager siden sist, og Elliott Bennett skal være ok igjen etter å ha haltet av mot Millwall. Jacob Davenport og Ben Gladwin mistet begge lørdagens kamp, og det er usikkert om de er klare til dyst ennå. Kanskje får Adam Armstrong sin første start etter å ha kommet tilbake til klubben, nå på permanent basis. Joe Rothwell håper nok også å være inne i varmen, etter at han gjorde et godt innhopp fra benken sist. Kvartetten Jayson Leutwiler, Paul Downing, Craig Conway og Joe Nuttall ble ikke benyttet på lørdag, og får muligens spilletid i morgen. 

Tirsdagens kamp vil bli det 30. møtet med Carlisle i obligatoriske kamper. Vi møtte dem i samme runde og samme turnering i 2013/14-sesongen, hvor det ble uavgjort etter fulltid og ekstraomganger, og hvor The Cumbrians trakk det lengste strået i den påfølgende straffesparkkonkurransen. Forrige sesong endte morgendagens motstander på 10.plass i League Two. De har byttet mananger siden den gang. John Sheridan har tatt over for Keith Curle. Som tidligere nevnt, har de startet sesongen med tap (i åpningskampen mot Exeter) og uavgjort (mot Northampton). I sistnevnte kamp ble det 2-2, og en av målscorerne fra den kampen, Jamie Devitt (tidligere Hull-spiller), er en mann Rovers bør holde et godt øye med i morgen. 

Kampstart på Brunton Park er kl: 20:45.