Preview: Boro - Blackburn

Publisert 8/27/2021 av Øystein Thorsen

Historisk sett ett godt oppgjør for Blackburn.

Man skal selvsagt ikke ta noe for gitt i fotball, men Boro er ikke avskrekkende, hvis vi ser på tidligere oppgjør. Forrige gang på Riverside vant vi 1-0, selv om det ikke var veldig fortjent, og vertene har bare slått oss en gang på de siste 12 kampene.
På tabellen har vi også et ørlite overtak med sju poeng mot Boros fem.

Mange trodde på Middlesbrough når tabellen skulle tippes, men starten de har fått er rykk og napp.
Vi går rett på deres fem siste:

Derby - Middlesbrough 0-0
Middlesbrough - QPR 2-3
Middlesbrough - Bristol City 2-1
Blackpool - Middlesbrough 3-0 (EFL Cup, så muligens et svakere Boro-lag her)
Fulham - Middlesbrough 1-1

Blanda drops med andre ord. Sterk seriestart å klare uavgjort borte mot Fulham, men det er kun Bristol City de har klart å slå - noe man skal gjøre hjemme - og nå sist fikk de ikke hull på nedrykkstippede Derby. 
Derby-kampen var for øvrig første gang på 13 kamper at de klarte å holde nullen.

Sportsmole skriver at Warnock ikke er ferdig med overgangsmarkedet, og han har slitt med noen skader, så det kan være grunnen til at resultatene ikke har vært helt supre ennå. Spissen Duncan Watmore er en som har vært ute i det siste, men han kan bli kampklar. Nysignerte Martin Payero har ikke kommet helt inn i systemet ennå, da tilvendingen fra Argentina til England tar litt tid. 
En vi skal holde et øye med er den unge vingen Isaiah Jones som har startet sesongen finfint med tre assist på fire kamper. Uche Ikpeazu og Matt Crooks er toppscorere med to mål, Marc Bola har ett.

Hos Blackburn ligger det an til at Nyambe spares igjen, og ellers er det de samme skadene vi har sett den siste tiden. Nærmest retur er som kjent JRC og Johnson - etter landslagspausen.
Clarkson kan fort få sin andre kamp fra start, og det blir spennende å se hvilken rolle Ian Poveda spiller i oppgjøret. 

For ordens skyld tar vi Blackburns fem siste:

Blackburn - WBA 1-2
Forest - Blackburn 1-2
Millwall - Blackburn 1-1
Blackburn - Morecambe 1-2 (EFL Cup)
Blackburn - Swansea 2-1

I likhet med Boro sliter Blackburn med å holde nullen. 13 kamper med baklengs i Championship er status før turen til Riverside. Toppscorer er som kjent Brereton Diaz, men ytterligere fire spillere har nettkjenning blant Mowbrays utvalgte, noe som er et godt tegn med tanke på at Boro ser ut til å ha færre spillere som makter å avgjøre.
Vi håper på minst uavgjort her, noe som er langt fra umulig hvis bare gutta fortsetter med innsatsen de har vist så langt. 

Kampstart er 16:00, lørdag, på RoversTV.

UP THE ROVERS!