Preview: Blackburn Rovers – Middlesbrough

Publisert 8/17/2019 av Øystein Thorsen

Championship Norge vurderer dagens oppgjør på Ewood.

Nærmest krisestemning blant deler av Blackburn Rovers-fansen etter jumboplass og to strake tap så langt denne sesongen. I første serierunde styrte de kampen mot Charlton Athletic, men var for svake både foran eget mål og motstanderens mål. Forrige helg stod de ovenfor en vanskelig kamp borte mot Fulham, men i store deler av kampen var de fullt på høyde med The Cottagers.
Gjennom sin nye spillestil ser det ut som om Lancashire-klubben har litt problemer med sjanseskapingen, og det er noe manager Tony Mowbray må ta på alvor.

Middlesbrough var involvert i en målfest i sesongåpningen mot Luton Town, men måtte gå målløs av banen forrige runde mot Brentford. Ashley Fletcher fant riktignok nettmaskene to ganger for Boro i den kampen, men begge målene ble annullert. Etter en imponerende første omgang, var det lavere kvalitet på det som skjedde etter hvilen. Dette førte til at Sergi Canos og Ollie Watkins straffet Boro da de fant veien gjennom rødtrøyenes forsvarsrekke.
Jonathan Woodgate venter dermed fortsatt på sin første seier som manager. 

Rovers siste kamper:
Blackburn – Oldham 3-2 (Downing, Dack, Rothwell)
Fulham – Blackburn 2-0
Blackburn – Charlton 1-2 (Selvmål)

Boros siste kamper:
Boro – Crewe 2-2 (Fletcher, Bola) *Crewe videre etter straffer
Boro – Brentford 0-1
Luton – Boro 3-3 (Wing,  Assombalonga, Fletcher)

Vurdering:
To lag som ikke har fått den åpningen på sesongen som de ønsket seg. Begge lagene har tidvis vist lovende takter i begge sine to første kamper, men har ikke vært gode nok. Derfor blir det interessant å se hva som skjer når de møter hverandre. Dette kan vippe begge veier, og jeg velger å sette krysset i midten.  

Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Tosin Adarabioyo er usikker hos vertene, mens gjestene må klare seg uten Rudy Gestede.

UP THE ROVERS!