Preview: Blackburn Rovers – Aston Villa


Publisert 14.09.2018 av Øystein Thorsen
Les hva Championship Norge tror om møtet med the Villains.

Lørdag skal Blackburn Rovers i aksjon på Ewood Park omtrent nøyaktig ett år etter forrige gang de tapte en ligakamp på hjemmebane sist. Den gangen var det AFC Wimbledon som ranet til seg tre poeng etter en meget heldig 1-0 seier, og siden den gang har faktisk ikke Rovers gått av egen hjemmebane uten poeng. 

Det nyopprykkede laget har fått en bra start på sesongen, men i forrige serierunde fikk de seg en skikkelig nedtur da de tapte 1-4 borte mot Bristol City. Det verste tapet under Tony Mowbrays tid i klubben, og samtidig første gang siden november 2016(!) at Rovers endte opp med å tape etter å ha tatt ledelsen.
Forrige gang det skjedde var faktisk mot nettopp Aston Villa.

Denne sesongen har Rovers vunnet mot Brentford hjemme, mens det har blitt uavgjort mot Reading og Millwall. Etter fire kamper på rad uten Bradley Dack er han tilbake fra start til lørdagens kamp.

Blackburns siste kamper:
Bristol City – Blackburn 4-1 (Mulgrew)
Blackburn – Lincoln 4-1 (Palmer, Nuttall, Downing, Graham)
Blackburn – Brentford 1-0 (Palmer)
Blackburn – Reading 2-2 (Mulgrew x2)
Hull – Blackburn 0-1 (Dack)

Sheffield United gjorde kort prosess med Aston Villa da Birmingham-klubben var på besøk på Bramall Lane forrige runde. Villa tapte hele 1-4 i det oppgjøret, og etter kampen var det forståelig nok mange supportere som var frustrerte over Steve Bruces managerferdigheter.
Bruce ledet Villa til play-off finale i vår, men fortsatt fremstår han ikke som den beste mannen til å lede dette Villa-laget etter min mening.

Ser man bort fra det ydmykende 1-4 tapet har Villa likevel fått en brukbar start på sesongen. I likhet med lørdagens motstander har Villa også 2-3-1 på sine seks første kamper. Seierne har kommet mot Wigan Athletic og Hull City. På bortebane har de 1-1-1 denne sesongen, hvor seieren kom mot Hull og tapet mot Sheffield United sist.
Yannick Bolasie og Tammy Abraham er begge kruttsterke signeringer som har kommet til klubben i det siste, og begge kan få spilletid på lørdag.

Aston Villas siste kamper:

Sheff Utd – Aston Villa 4-1 (El Ghazi)
Burton – Aston Villa 1-0
Aston Villa – Reading 1-1 (Elmohamady)
Aston Villa – Brentford 2-2 (Kodjia x2)
Ipswich – Aston Villa 1-1 (Kodjia)

Skader og Suspensjoner: Vertene mangler Jacob Davenport, Ben Gladwin og Dominic Samuel. Ingen av de hadde nok vært aktuelle for spill her. Gjestene har ingen nye skader å melde om.

Vurdering: To lag som har mye å revansjere etter 1-4 tap sist. Dette blir nok en herlig fotballkamp mellom to lag som egentlig har startet sesongen bra. Det er flere meget gode angrepsspillere på banen hos begge lag, og jeg blir overrasket hvis det ikke kommer et par scoringer her. Til slutt tror jeg begge lagene står med like mange mål hver, derfor går jeg for uavgjort.

Kampstart: 18.30, lørdag.

UP THE ROVERS! 
 
Glemt passord?
Brukernavn:  
Passord:  
Bekreft passord:  
Navn:  
E-post: