Preview: Blackburn - Wigan

Publisert 2/5/2023 av Øystein Thorsen

Et favorittstempel å leve opp til.

Ser vi på tabellen er følelsen at tre poeng definitivt skal hentes hjem når tabelljumbo Wigan kommer på besøk. Samtidig er Wigan en motstander vi ikke kan ta for gitt, for uansett hvordan styrkeforholdet ser ut så klarer Wigan ofte å stikke kjepper i hjulene. Forrige gang vi slo dem var i mars 2019, på Ewood, og heldigvis spilles denne kampen også hjemme, for Wigan later til å ha litt respekt når de kommer besøk.
De har ikke vunnet på Ewood siden mai 2012 - da de også forseglet nedrykket fra Premier League. 

De har en rotete sesong og ansatte nylig sin manager nummer tre siden ligaen satte i gang i august. Han som sitter i sjefsstolen nå heter Shaun Maloney, en tidligere Wigan-spiller. Til sin hjelp har han fått Arsenals Omar Rekik, Danel Sinani fra Norwich og Martin Kelly fra WBA inn på lån.
Kan disse nykommerne skape ugagn på Ewood?

Her er Wigans fem siste:

Wigan - Luton 0-2 
Wigan - Luton 1-2 (FA Cup)
Cardiff - Wigan 1-1
Luton - Wigan 1-1 (FA Cup)
Wigan - Hull 1-4

Mye Luton og litt cup, kan vi se. Og ti baklengs. Manager Maloney sier til Wigans nettside at han har kjørt spillerne hardt på treningsfeltet, og han synes troppen ser bra ut. Nå vil han se innsatsen på treningsfeltet omsatt til resultat i kamp - og han ber supporterne om hjelp.
Eventuelle skader vet vi mindre om, og som nevnt har ikke mindre enn tre nye spillere kommet inn, så det er en og annen joker i kortstokken.

Blant Jon Dahls gutter er Callum Brittain, Adam Wharton og Dom Hyam fortsatt ute, mens Ayala er helt på grensen. Det blir vel å teste ham i morgen og kanskje er han klar. Mola er så godt som klar han også, ellers skal alle fra cup-seieren være tilgjengelige.
Starter Sorba Thomas, eller må han ta til takke med benken foreløpig?

Slik har vi spilt i det siste:

Birmingham - Blackburn 0-1 (FA Cup)
Blackburn - Birmingham 2-2 (FA Cup)
Bristol City - Blackburn 1-1
Rotherham - Blackburn 4-0
Norwich - Blackburn 0-1 (FA Cup)

Januar har bydd på mest cup og bortekamper. Med en ny måned, hjemme i serien igjen, får vi håpe på en slags nystart, et godt tilfelle å sette standarden for veien videre, fokusere på serien og forhåpentligvis få en periode med jevn poengsanking. 

Som vi innledet med: tabellen og Wigans form gjør at alle krever hjemmeseier, vi må tåle et solid favorittstempel, ikke minst siden Wigan ikke har vunnet siden 12. november, i siste kamp før VM. Blackburn har ramlet ut av playoff da vi har en og to kamper mindre spilt enn naboene. Og nettopp fordi vi faktisk er i playoff-diskusjonen kommer kravet om seier helt automatisk, et bunnlag skal vi slå hjemme.
Men mange bruker å si at Blackburn er de håpløses redning, så kampens utfall er langt fra garantert.

Utfordringene Jon Dahl har er at flere av spillerne har vist vaklende form i det siste. Bare se på Brereton Diaz som ikke har funnet nettet på over to og en halv måned. Og i en sak i Lancashire Telegraph i dag, søndag, peker man på at Kaminski slapp inn fire mål - det ene rett fra corner - i stortapet mot Rotherham, og i den første kampen mot Birmingham kunne man stille spørsmålstegn ved begge målene, samt baklengsen mot Bristol City. 
JDT later dog ikke til å se på keeperplassen i forbindelse med Wigan-kampen, og det er kanskje ikke Kaminski som er mest avgjørende i dette laguttaket. Det viktigste er at øvrige er skikkelig forberedt og at det velges riktige spillere for dagen. 

Om JDT klarer å sette opp et slagkraftig mannskap får vi vite mandag kveld, 21:00, på TV for de som har rett kanalpakke.

UP THE ROVERS!