Preview: Blackburn - Shrewsbury


Publisert 12.01.2018 av Øystein Thorsen
- Vi ser fram til kampen, sier Tony Mowbray.
Shrewsbury gjør en meget god sesong. Som Mowbray sa til klubbens nettsted så har laget skaffet seg tre-fire poeng mer denne sesongen enn hva de klarte i løpet av hele den forrige sesongen.
- Det er et atletisk og godt organisert lag som gjør sakene sine bra. Det blir en test for oss, som vi ser fram til, er sjefens ord. 
- Det gjelder å matche dem på vinnervilje og innsats, for det har vært deres oppskrift hele sesongen.

Forrige gang vi møtte Shrewsbury ble det 1-1, i en kamp som Mowbray har lite godt å si om.
- Kanskje bortsett fra de siste 20 minuttene var vi veldig svake
Dette var tilbake i september, før laget begynte å vise opprykkstakter. 

Til troppen: Mowbray innrømmer at han har en nøtt å knekke på midtbanen.
- Verken Whittingham eller Evans kan spille, og sammenlagt har vi seks skader, forklarer manageren og sikter til de velkjente Lenihan, Chapman, Gladwin og Antonsson. Lenihan er dog nære et comeback hevder Sky. Dermed er spørsmålet hvem som skal starte ved siden av Richie Smallwood som ble spart i FA-cupen da han er farlig nære sitt tiende gule kort, og kunne dermed risikert suspensjon i toppkampen.
Blant lyspunkt finner vi så klart Adam Armstrong som ligger an til å få sin debut.

Shrews kan også presentere en debutant i form av forsvarsspiller Luke Hendrie som kom fra Burnley denne uken. I tillegg skriver Sky at Zak Jules er tilbake fra skade, og kaptein Mat Sadler bør være klar etter å ha fått et kutt i cup-kampen forrige helg. 
Forsvarer Junior Brown er derimot definitivt ute

Blackburn er ubeseiret i serien de siste 14 kampene. Ikke siden 2014 har laget klart en like lang rekke (også 14), og vi må tilbake til 1988 for å finne en lengre suite uten tap. Da ble det hele 23 kamper uten å avgi poeng, så det er en liten vei å gå for å slå den rekorden. Blir det femten på rad, eller skal man være overtroisk å tenke at nettopp dette gjør at Shrews drar det lengste strået? 
Her er uansett Blackburns fem siste i serien

Rotherham - Blackburn 1-1
Blackburn - Scunthorpe 2-2
Blackburn - Rochdale 2-0
Northampton - Blackburn 1-1
Blackburn - Charlton 2-0

Litt mye uavgjort for tiden, så en seier nå er meget viktig, av flere årsaker. Delvis for å tette luka i toppen, men også for å komme tilbake på vinnersporet. 
Shrewsbury har på sin side litt vanskelig med å holde stengt på bortebane, så det kan hjelpe oss. Av de siste 14 kampene på fremmed gress (uansett turnering) har de kun holdt nullen én gang.
Shrewsburys fem siste i serien:

Shrewsbury - Oldham 1-0
Southend - Shrewsbury 1-2
Wigan - Shrewsbury 0-0
Shrewsbury - Portsmouth 2-0
Shrewsbury - Blackpool 1-0

Mest seiere med andre ord, men tilsynelatende jevne kamper som de klarer å vippe til egen fordel. Som vi kan se klarte de 0-0 borte mot Wigan, og det er sannsynlig at de vil legge opp til å klare (minst) samme resultat når de gjester Ewood. 
Sky tror at det kan bli jevnt denne gangen også, og at gjestene kan stjele med seg en 1-0-seier.

Kampstart er som vanlig klokka 16:00, lørdag.

UP THE ROVERS! 


 
 
Glemt passord?
Brukernavn:  
Passord:  
Bekreft passord:  
Navn:  
E-post: