Preview: Blackburn - Oldham


Publisert 08.02.2018 av Øystein Thorsen
Kommer gutta tilbake på vinnersporet?
Etter arbeidsuhellet mot Plymouth, eller "for mange kamper på kort tid" som Mowbray forklarte det som, er det ett meget revansjelystent Blackburn som står i startblokkene når nedrykkstruede Oldham kommer på besøk. 
Her skal det bli tre poeng, liksom

Hvis vi begynner med Oldham så melder nettsidene deres at stemningen er god, til tross for tabellsituasjonen. 
- Det har vært en skuffende rekke med resultater i det siste, innrømmer Oldham-sjef Wellens, men han legger til at spillerne allikevel kriger på, og han håper at de har flere seiere å se fram til, etter at de fikk full pott i forrige runde. 
- Lagmoral kan rekke langt, særlig når gutta sitter i garderoben klare til å løpe gjennom en murvegg for lagkameratene sine, fortsetter Wellens.
Til tross for tendensen til å løpe gjennom murvegger har BRSCN ikke klart å få fram informasjon om eventuelle skader i Oldham-troppen.

Wellens koster også på seg en god dose skryt, rettet mot vertskapet. Først og fremst mener han at det ikke kreves noen pep-talk før kampen.
- Ewood, og omgivelsene generelt gjør den jobben for deg, er Wellens beskrivelse. 
- Jeg bare håper at de ikke starter i 4-4-2, med disse aggressive backene som dobler med vingene. Jeg så dem mot Walsall, det kunne ha blitt 10, de skar gjennom dem som smør
Her snakker vi mindgames i stil med Football Manager, for de av leserne som kjenner til dét spillet.

Oldhams siste fem i serien:
Oldham - Bradford 2-1
Oldham - Plymouth 1-2
Shrewsbury - Oldham 2-1
Peterborough - Oldham 3-0
Oldham - Rotherham 1-1

Tilsynelatende jevne kamper for Oldham, med unntak av 3-0-tapet, men de har bare klart å vippe det til sin fordel én gang på de siste fem (eller egentlig de siste ti kampene).
Som vi ser skjedde det i forrige runde, men om det indikerer at formen deres har snudd, eller om det kun var et blaff gjenstår å se.

Blackburn fikk seg en wake up-call sist helg, etter å ha unngått tap siden oktober. På-knappen må være nettopp dét, nemlig "på", men det har både manager og spillere erkjent at den ikke var. Blackburn har en sterk tropp og mange potensielle matchvinnere, men kampene avgjøres tross alt ikke uten motstand. 
Det skal nevnes at det nevnte tapet i oktober kom mot nettopp Oldham, så revansjelysten omfatter ikke bare fadesen forrige helg
- Jeg så den kampen tidligere i uken, sier Mowbray til Lancashire Telegraph. Og jeg likte ikke å se på hvordan vi spilte, legger han til. Men han sier også at han har et annet lag nå, som de har andre krav til, så han har tro på at kampen kommer til å se annerledes ut.

Apropos at laget ser annerledes ut enn i oktober har Mowbray uttalt at det er vanskelig å ta ut et lag nå for tiden. Det er såpass mange som gjør sakene sine godt. Vel, hvis det var vanskelig før, blir det ikke lettere denne helgen, for flere spillere har blitt friskmeldt. Lenihan vet vi skal spille minst en kamp til med U23, men Mulgrew, Gladwin og Antonsson trente alle på torsdagen. 
Dette gir en meget god boost til laget, spesielt hvis Mulgrew blir funnet tilstrekkelig pigg til en startoppstilling, da det er mulig å se en parallell mellom talismanens tilstedeværelse og Blackburns rekke av kamper uten tap.

Her er Blackburns fem siste i serien:
Plymouth - Blackburn 2-0
Blackburn - Walsall 3-1
Blackburn - Northampton 1-1
Fleetwood - Blackburn 1-2
Blackburn - Shrewsbury 3-1

De siste fem er litt i rykk og napp og omfatter blant annet overkjørsel av topplag, slapp uavgjort mot Northampton og kollaps nå sist. Men for all del, tre seiere på de fem siste, og en durabelig lyst på å vise hvor skapet skal stå.
Bare det ikke blir overtent med for høye skuldre

Kampstart er som vanlig 16:00, lørdag ettermiddag.

UP THE ROVERS!


 
 
Glemt passord?
Brukernavn:  
Passord:  
Bekreft passord:  
Navn:  
E-post: