Preview: Blackburn - Millwall


Publisert 10.08.2018 av Øystein Thorsen
Les Championship Norges vurdering av oppgjøret.
Skader og Suspensjoner: Det er ikke meldt om noen nye skader hos noen av lagene.

Blackburn Rovers fikk en skikkelig kalddusj i serieåpningen da de etter bare få minutter spill havnet under 0-1 mot Ipswich Town på Portman Road. På imponerende vis klarte Lancashire-klubben kjempe seg tilbake og snudde deretter kampen før pause. To av de store heltene fra forrige sesong, Bradley Dack og Danny Graham, havnet begge på scoringslisten.

Etter pause virket det lenge som om Rovers hadde god kontroll, og mot slutten fikk debutant Kasey Palmer en gedigen mulighet til å punktere kampen. Den misset han på, og etterpå fikk Ipswich blod på tann. De hadde to gode muligheter ved Gwion Edwards og Bryn Morris, før debutant Tayo Edun utlignet med noe som så ut som et innlegg som snek seg i mål via stolpen på overtid. Nå skal Rovers forsøke å riste av seg skuffelsen etter det sene baklengsmålet, og på hjemmebane kan de fort klare det. Med 15-6-2 var de det beste hjemmelaget i League One forrige sesong.
Man må faktisk helt tilbake til en kamp mot AFC Wimbledon tilbake i september i fjor for å finne forrige gang Rovers gikk av banen på eget gress uten å ta poeng.

Blackburns siste kamper:
Ipswich – Blackburn 2-2 (Dack, Graham)

Det var ikke bare Blackburn Rovers som mistet seieren på tampen av kampen i første serierunde. Det samme skjedde med Millwall, og for deres del var det nok bare ekstra vondt. Millwall ledet nemlig 2-0 til det bare gjenstod få minutter av ordinær tid da Martin Braithwaite reduserte for Middlesbrough. Hele seks minutter på overtid scoret Boro igjen og dermed endte kampen uavgjort.

Løvene fikk seg med andre ord en skikkelig kalddusj, men man kan være sikre på at dette Millwall-laget ikke legger seg ned for å gråte etter en slik opplevelse. Millwall var det store formlaget i Championship i vår, og prestasjonene mot Boro i første serierunde tyder på at de mener alvor denne sesongen også. Forrige sesong startet de sesongen med 13 strake kamper uten seier på bortebane, men så gikk de ni kamper på rad uten tap på fremmed gress i andre halvdel av sesongen. Helt på tampen ble det dog bare én seier på de fire siste bortekampene.

Millwalls siste kamper:
Millwall – Middlesbrough 2-2 (Gregory, O`Brien)

Vurdering:
Åpent oppgjør som er vanskelig å spå. Blackburn Rovers var fantastiske på hjemmebane i League One, men dette blir tøffere. De så bra ut i serieåpningen og kunne fort ha fått med seg tre poeng fra Ipswich. Millwall er alltid vanskelige å spille mot grunnet sine fysiske forutsetninger og enorme vilje. Dette er en kamp som fort kan avgjøres av tilfeldigheter, men magefølelsen min taler til vertenes fordel.
Det er en positiv stemning rundt Ewood Park, og jeg tror det kan være med på å gi hjemmelaget et løft.

Tips: H (2.40 @ Fansbet)

Kampstart: lørdag, 16.00

UP THE ROVERS!


 
 
Glemt passord?
Brukernavn:  
Passord:  
Bekreft passord:  
Navn:  
E-post: