Preview: Blackburn - Middlesbrough

Publisert 1/23/2022 av Øystein Thorsen

Vanskelig oppgave på Ewood.

Middlesbrough topper formtabellen og kommentatorer mener at de rødkledde nå sikter på direkte opprykk. 
Hvorfor være beskjeden? 
Teesside Live hadde noen ord med Dael Fry tidligere i uken og han la ikke skjul på at det er mye entusiasme rundt og i klubben, men han husket på å si de magiske ordene "en kamp om gangen". Samtidig er han tydelig på at de var for ujevne i begynnelsen av sesongen.
- Den nye manageren (Chris Wilder) har fått oss til å holde fokus, forklarte Fry.
Siden 27. november er de uten tap, med 7 seiere og en uavgjort, cupen inkludert.

Fremgangen til Boro forklares mest med Wilders inntreden etter at Warnock ble sendt på dør i november. At Boro skulle menge seg på øvre halvdel var dog ikke helt uventet, da de var veldig aktive på overgangsmarkedet i sommer og fikk adressert svakheter i troppen.
Men innledningen med Warnock som sjef ble for vinglete.
Etter en ubeseiret desember måned har Wilder så langt hentet fire mann i januarvinduet, men to av disse er ikke aktuelle for Blackburn-kampen, da Caolan Boyd-Munce egentlig er en mann for fremtiden, mens Riley McGree er med på Australias landslagssamling.

Teesside Live tror at den formsterke midtbanetrioen Crooks, Howson og Tavernier igjen blir å finne fra start mandag kveld, samtidig som de melder at Wilder har et luksusproblem i forhold til spissplassene. Connolly og Balogun, som er nyinnlånte fra Premier League, har gitt de etablerte spissene Sporar og Watmore konkurranse.
Det som kan være en fordel for oss er at det er ingen storscorer i Boro. Sporar og Crooks topper med 6 mål hver. To av Crooks nettkjenninger kom i forrige kamp, det siste fem minutter på overtid.

Her er Middlesbroughs fem siste:

Middlesbrough - Reading 2-1
Mansfield - Middlesbrough 2-3
Blackpool - Middlesbrough 1-2
Middlesbrough - Forest 2-0
Middlesbrough - Bournemouth 1-0

Temmelig jevne oppgjør, som Boro klarer å vippe til sin fordel, der det beste eksempelet er forrige kamp som som sagt ble avgjort i det 95. minuttet.
Det gjelder å spille til dommeren blåser av med andre ord.

Hos Blackburn ser vi dessverre ikke luksusproblem i den offensive delen av laget. Snarere er det en overraskelse hvis ikke Gallagher og Khadra starter. Den eneste realistiske alternativet er Butterworth. Det positive er at Travis ser ut til å bli klar, og Nyambe returnerer etter sine to gule kort forrige helg. 
Allikevel er det bare så vidt at Mowbray kan stille med en skikkelig benk.
- Travis har trent, og så ok ut, så jeg håper han er tilbake. Ryan er tilbake og Zeefuik har trent en hel uke med oss så han er en kandidat for benken, sier Mowbray til RoversTV.

Også Lancashire Telegraph har rapportert om troppen, og de skriver i dag at Dolan kommer til å være ute i ytterligere tre-fire uker, og i går kom jo også nyheten at Markanday er ute resten av sesongen.
Lokalavisa melder også at det er to covid-tilfeller i troppen.
- Vi klarer å finne sju mann til benken, men det er det, sier sjefen i følge lokalavisa.
- Men vi klager ikke, slike ting opplever alle klubber og med noens fravær kan andre kommer inn å vise seg fram.
Blir det noen overraskelser i troppen? Som vi skrev om i går er er Rankin-Costello, Chapman og McBride jokere, eller hva med å teste unge Leonard, som i Brereton Diaz fravær er den som har scort mest i år.

Her er Blackburns fem siste:
Hull - Blackburn 2-0
Cardiff - Blackburn 0-1
Wigan - Blackburn 3-2
Blackburn - Huddersfield 0-0
Blackburn - Barnsley 2-1

Etter en utrolig periode ser nå resultatene mere normale ut, og det store spørsmålet er om laget kan svare på Hull-tapet med en seier? Ser vi på historikken kan seier bli vanskelig, for det bruker å være jevnt mellom disse to. På den annen side, hvis oppgjøret blir "som vanlig" kommer vi ikke til å tape, for Boro har ikke overlistet oss på de siste 13. 
Men åtte av disse 13 har blitt uavgjort, og alt i alt er ikke det helt gæernt hvis vi nok en gang deler poengene - siden det gjør at Boro i alle fall ikke minsker avstanden. 

Som de fleste sikkert har fått med seg spilles kampen mandag, fordi Sky har valgt den som TV-kamp. Dermed er det bare å benke seg 20:45.

UP THE ROVERS!