Preview: Blackburn - Blackpool


Publisert 09.03.2018 av Øystein Thorsen
Skummelt lokaloppgjør mot en gammel kjenning.
Det er som kjent Gary Bowyers Blackpool som gjester Ewood denne helgen, og Mowbray omtaler kampen som "farlig". På papiret virker den egentlig helt grei, både fordi vi har gjort det godt mot Bowyer i tidligere oppgjør, og fordi Blackpool ligger en bra bit ned på tabellen. 
Men det er nettopp der faren ligger.
Mowbrays utvalgte har ikke bare gode opplevelser på Ewood mot antatt svakere lag, noe vi blir påminnet om etter at poeng har gått tapt mot lag som Northampton, Oldham, AFC Wimbledon og Doncaster.

Mowbray tar i bruk en av fotballens mest kjente huskeregler/klisjéer når han sier at ingen kamper er enkle.
- Nå nylig har vi sett det, for eksempel mot Bury eller mot Oldham. Lag som ligger lengre nede på tabellen ser seg over skulderen og føler at de må ta poeng, forklarer Mowbray, samtidig som han minner om at Blackpool vant borte mot Wigan for ikke så lenge siden.

Antall skader i Blackburn-troppen har minsket betraktelig den siste tiden, og så sent som onsdag var Whittingham tilbake i spill, da Blackburns utviklingslag tapte semifinalen mot Bury i den lokale "Lancashire Senior Cup". Også Antonsson, Conway, Samuel og Nuttall fikk nødvendig kamptrening - selv om de altså ikke klarte å påvirke utfallet av kampen. 
Dermed er det bare Chapman og Gladwin som er uaktuelle for troppen, mens Nyambe må testes før det kan avgjøres om han er klar. 

Stemningen er god i Blackpool etter å ha gått fem kamper på rad uten tap, noe som betyr at hele februar var en trivelig opplevelse for de orangekledde. Mars har derimot ikke kommet ordentlig i gang siden oppgjøret mot Northampton ble avlyst forrige helg på grunn av frossen bane.

Klubbens nettsted kan avsløre at Sean Longstaff og Callum Cooke er tilbake etter skader, men kampen kommer for tidlig for Mark Cullen. Hvis vi tolker Blackpool Gazette rett har Bowyer dermed et luksusproblem når midtbanen skal komponeres. Forrige gang gjorde nemlig Jay Spearing og Jimmy Ryan sakene sine godt da Pompeys ble slått. 
- Vi ser bra ut, og det er en ekstra boost at Callum Cooke er tilbake, sier Bowyer samtidig som han nevner andre lyspunkt i troppen.
The Seasiders ankommer Ewood med god selvfølelse.

Samtidig må det kunne sies at Blackburn har rimelig godt grep på naboene i vest, for på de seks siste kampene mot dem er vi ubeseirede. I november vant vi hele 4-2, og det ble også seier i FA-cupen i januar samme år.
Om dette skaper frykt eller revansjelyst hos motstanderen gjenstår å se.

Dette er uansett klubbenes fem siste kamper i serien:


Blackburn - Wigan 2-2
AFC Wimbledon - Blackburn 0-3
Walsall - Blackburn 1-2
Blackburn - Bury 2-0
Portsmouth - Blackburn 1-2

Portsmouth - Blackpool 0-2
Blackpool - Peterborough 1-1
Wigan - Blackpool 0-2
Blackpool - Walsall 2-2
Bury - Blackpool 1-1

Utifra dette kan vi notere to-tre ting: Begge lag har ikke tapt på de siste fem (siste seks for Blackburn), og vertskapet vinner langt mere enn hva Blackpool gjør. Men når gjestene først vinner, så gjør de det på bortebane. Blackburn er ubeseirede på Ewood i de siste 15 kampene, og dette skal fortsette. Det eneste som er akseptabelt er at gjestene sendes hjem fullstendig tomhendte. 
Men som Mowbay sa: det er en skummel kamp dette.

Spenningen sparkes i gang til velkjent tid, lørdag, 16:00.

UP THE ROVERS!


 
 
Glemt passord?
Brukernavn:  
Passord:  
Bekreft passord:  
Navn:  
E-post: