Preview: Aston Villa – Blackburn Rovers


Publisert 30.03.2019 av Øystein Thorsen
Her er Championship Norge sin vurdering av helgens oppgjør.

Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader hos vertene, mens gjestene har fått tilbake alle sin skadede forsvarsspillere siden sist.

Jack Grealish. Det er vel egentlig alt man trenger å skrive om Aston Villa. Selvsagt er det mange andre spillere som bidrar enormt for tiden, slik som John McGinn og Tyrone Mings. Likevel er det noe helt spesielt med Grealish. Bare ved å være på banen løfter han laget flere hakk, samtidig som de tingene han gjør med ballen er fantastisk å se på. Nå har Aston Villa vunnet samtlige fire kamper siden Grealish returnerte fra skade, mens de bare vant to av 14 seriekamper da Grealish var ute. Den flotte formen den siste tiden har ført Villa opp på play-off, og nå drømmer fansen om opprykk igjen. Hjemme på Villa Park har Birmingham-klubben 8-8-3 denne sesongen, hvor opprykksrivalene Middlesbrough og Derby County begge har blitt knust i løpet av Villas to siste hjemmekamper. 

Aston Villas siste kamper:
Aston Villa – Boro 3-0 (McGinn, El Ghazi, Adomah)
Forest – Aston Villa 1-3 (McGinn x2, Hause)

Birmingham – Aston Villa 0-1 (Grealish)
Aston Villa – Derby 4-0 (Hourihane x2, Abraham, Grealish)
Stoke – Aston Villa 1-1 (Adomah)

Den store skadekrisen i forsvarsrekken til Blackburn Rovers ga Lancashire-klubben store problemer mot Sheffield Wednesday i forrige runde. Rovers spilte egentlig en bra kamp på Hillsborough, og ga hele tiden uglene store problemer bakover på banen gjennom bra angrepsspill. Problemet for Rovers var at alle skadene i forsvaret førte til at de ble seende helt håpløse ut på defensive dødballer. Sheffield Wednesday fikk gjøre akkurat som de ville på alle dødballene, noe som til slutt resulterte i fire scoringer. Rovers scoret to ganger, men det hjalp lite. Nå har Tony Mowbray & Co bare én seier på de ni siste kampene. På bortebane har de 4-5-10, og ingen lag i Championship har flere baklengsmål på fremmed gress enn Rovers denne sesongen. 

Blackburns siste kamper:
Sheff Wed – Blackburn 4-2 (Conway, Bennett)
Blackburn – Wigan 3-0 (Graham x2, Dack)
Blackburn – Preston 0-1
Rotherham – Blackburn 3-2 (Mulgrew, Bell)
Birmingham – Blackburn 2-2 (Graham, Mulgrew)

Vurdering: Aston Villa i suveren form, mens Blackburn Rovers sliter fælt. Gjestene får sannsynligvis tilbake flere viktige brikker bakover på banen, men gjennom hele sesongen har de vært fryktelig svake defensivt på bortebane. De lekker som en sil, og det passer dårlig når de skal ta turen til Villa Park. Dette her bør ende med hjemmeseier, og det kan fort bli en fryktelig mørk ettermiddag for gjestene.

Kampstart er som vanlig 16:00, lørdag.

UP THE ROVERS! 
 
Glemt passord?
Brukernavn:  
Passord:  
Bekreft passord:  
Navn:  
E-post: