Preview : Sheffield Wednesday - Blackburn Rovers


Publisert 15.03.2019 av Erlend Karlsen
- Se hva Championship Norge skriver om oppgjøret.
Sheffield Wednesday – Blackburn Rovers
Kampstart: 16.00

Skader og Suspensjoner: Lucas Joao er ute hos vertene. Gjestene mangler Charlie Mulgrew og Darragh Lenihan, mens Jack Rodwell, Danny Graham og Amari`i Bell er usikre.

Ti kamper på rad uten tap. Det er status for Sheffield Wednesday foran helgens kamp mot Blackburn Rovers. Steve Bruce har vært ved roret i ni av disse kampene, og fortjener mye ros for måten han har løftet dette Owls-laget på. Fra det som så ut til å kunne bli bunnstrid, har uglene nå kommet seg helt opp til kampen om play-off. Etter 2-0 seieren mot Bolton Wanderers sist har Wednesday bare fire poeng opp til sjetteplassen som gir play-off. Selv om mye står på spill, virker det likevel som om uglene spiller med lave skuldre for tiden. De ser meget bra ut bakover på banen, samtidig som flere spillere tar ansvar fremover. Én av de spillerne er leiesoldat Rolando Aarons som har sett ekstra frisk ut i det siste. Hjemme på Hillsborough har uglene ni kamper på rad uten tap. De har ikke tapt på eget gress siden november i fjor. 

Sheff Weds siste kamper:
Bolton – Sheff Wed 0-2 (Fletcher, Aarons)
Derby – Sheff Wed 1-1 (Iorfa)
Sheff Wed – Sheff Utd 0-0
Sheff Wed – Brentford 2-0 (Fletcher x2)
Sheff Wed – Swansea 3-1 (Reach x2, Fletcher)

Etter bare ett poeng på de syv siste kampene begynte enkelte Blackburn Rovers-supportere å bekymre seg for en mulig bunnstrid til våren. Tirsdagens 3-0 seier over lokalrival Wigan Athletic satte en effektiv stopper for både den fæle rekken med kamper på rad uten seier, men også for vonde tanker om nedrykk. Nå skiller det nemlig elleve poeng ned til nedrykksplass med ni runder igjen å spille. Rovers-supporterne vil nok likevel ikke føle seg helt trygge enda, ettersom de rykket ned med 51 poeng for to sesonger siden. Det er dog svært sjeldent at lag går ned med så mange poeng. Bakover på banen har Rovers store skadeproblemer, og i kampen mot Wigan spilte Rovers med to vinger på vingbackene, mens trebackslinjen bestod av en høyreback, en venstreback og en 20 år gammel midtstopper som fikk sin debut på førstelaget. Mye tyder på at de kommer til å starte likt på lørdag, og det skulle vel egentlig bare mangle etter at de holdt nullen sist. På bortebane har Lancashire-klubben bare vunnet én av sine ti siste kamper.  

Blackburns siste kamper:
Blackburn – Wigan 3-0 (Graham x2, Dack)
Blackburn – Preston 0-1
Rotherham – Blackburn 3-2 (Mulgrew, Bell)
Birmingham – Blackburn 2-2 (Graham, Mulgrew)
Blackburn – Boro 0-1

Vurdering: Sheffield Wednesday er i strålende form. De har ikke tapt noen av sine ti siste kamper, og spesielt på hjemmebane er de sterke. Bakover på banen er de solide, mens de hele tiden skaper noe fremover. Her møter de et Blackburn Rovers-lag som tok en viktig seier sist, men som var i elendig form før den seieren. Gjestene har store skadeproblemer bakover på banen, og det er vanskelig å se for seg at de tar poeng her. Jeg markerer for hjemmeseier.


 
 
Glemt passord?
Brukernavn:  
Passord:  
Bekreft passord:  
Navn:  
E-post: