Preview : Sheffield Wed - Blackburn


Publisert 17.01.2020 av Erlend Karlsen
- Se hva Championship Norge skriver om oppgjøret.

Sheffield Wednesday – Blackburn Rovers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Tom Lees kan være tilbake hos vertene ifølge BBC. Gjestene må muligens klare seg uten Ryan Nyambe, Stewart Downing og Bradley Johnson, mens Bradley Dack og Corry Evans er langtidsskadet.

Sheffield Wednesday hadde nylig tre strake tap i serien, men resultatene de siste to ukene har gitt klubben et enormt løft. Først tok de seg videre til neste runde i FA Cupen etter å ha slått Premier League-klubben Brighton & Hove Albion på bortebane, før de forrige helg tok tre utrolig sterke poeng da de vant 2-0 borte mot Leeds United. Atdhe Nuhiu kom inn mot Leeds med 20 minutter igjen å spille, og ble senere den store helten med både mål og målgivende pasning. Garry Monk har dermed fortsatt ikke tapt mot Marcelo Bielsa, og nå gjenstår det å se om uglene kan bygge videre på de to imponerende seierne. Foran den kommende runden ligger Owls på en sjetteplass med 42 poeng, og hjemme på Hillsborough har de 6-4-3 denne sesongen. Begge de to siste hjemmekampene har endt med tap. Blackburn Rovers var ligaens store formlag like før jul, men har klappet fullstendig sammen de siste ukene. Lille julaften mistet de Bradley Dack med en alvorlig kneskade da de spilte uavgjort hjemme mot Wigan Athletic, og siden den gang har de ikke vunnet en eneste kamp. Foran helgens runde har de fem seriekamper på rad uten seier, samtidig som de røk ut av FA Cupen borte mot et Birmingham City-lag som spilte neste en hel omgang med ti mann på banen. Rovers har fortsatt bare fem poeng til playoff, men luken øker for hver runde. På bortebane har Lancashire-klubben 4-1-8 denne sesongen.  


Wednesdays siste kamper:
Leeds – Sheff Wed 0-2 (Nuhiu, Murphy)
Brighton – Sheff Wed 0-1 (Reach)
Sheff Wed – Hull 0-1
Sheff Wed – Cardiff 1-2 (Lees)
Stoke – Sheff Wed 3-2 (Fox, Lees)

Rovers siste kamper:
Blackburn – Preston 1-1 (Armstrong)
Birmingham – Blackburn 2-1 (Armstrong)
Forest – Blackburn 3-2 (Downing, Selvmål)
Huddersfield – Blackburn 2-1 (Graham)
Blackburn – Birmingham 1-1 (Armstrong)

Vurdering: Sheffield Wednesday med to meget imponerende seiere foran lørdagens oppgjør. Her møter de et Blackburn Rovers-lag som ikke har klart å få ting til å stemme siden Bradley Dack ble skadet. Uglene hadde nylig en formdupp, men jeg tror de løfter seg igjen nå som de har vunnet borte mot Leeds United. Samtidig ser det ikke ut som om ting er i ferd med å løsne for Rovers med det første. Dette ender med hjemmeseier. 
 
Glemt passord?
Brukernavn:  
Passord:  
Bekreft passord:  
Navn:  
E-post: