Poengdeling med Coventry

Publisert 2/27/2021 av Øystein Thorsen

Sjansefattig fra et Blackburn som ikke er friskmeldt.

Det var store krav, men forsiktige forventninger, før kampstart. Med tanke på den seneste tids formsvikt var selv lille Coventry en skummel motstander. Men samtidig, siden laget ikke har levert i det siste, var ingenting annet enn seier godt nok for å blidgjøre en stadig mere frustrert supporterskare.
Alle ønsket og krevde at Mowbrays utvalgte skulle levere, men det ble bare uavgjort.

For nervøse og skjøre supportere ble innledningen på kampen som en skrekkfilm. Coventry gikk respektløst til verket og traff både tverrligger og sidenettet før kampen knappt hadde kommet i gang, og flere muligheter skulle komme for gjestene.
Heldigvis klarte Blackburn å møysommelig jobbe seg inn i kampen.
Det var dog et tungt tog som skulle settes i gang, men etter et kvarters tid, når det først begynte å rulle, da så hjemmelaget farlig ut, og jammen skulle de få betalt for jobbinga.

I første rekke var det Rothwell og Elliott som kom mere med i spillet, og det skulle også skape muligheter for Brereton og Armstrong lengst framme. Nyambe meldte seg også på, noe som resulterte i mange friske utfordringer på høyrekanten.
Etter 27 minutter også en assist.
Namibieren var da på et av sine raid fremover, slo inn i midten der Brereton var på plass med en rolig og plassert avslutning - som de himmelblås sisteskanse kunne gjøre fint lite med.

Ut ifra hvordan Blackburn hadde jobbet seg inn i oppgjøret og tatt mere og mere kontroll på spillet hadde man grunn til å håpe på flere nettkjenninger. I stedet holdt det på å bli en skikkelig kalddusj når nordmannen Leo Østigård bredsidet inn en ball i forbindelse med en dødball.
Heldigvis så dommerteamet at den norske forsvareren sto i offside, så stillingen holdt seg på 1-0.

Blackburn fortsatte å presse, med noen muligheter som resultat. Nærmest 2-0 kom Douglas helt mot slutten av omgangen da han - akkurat som kommentatorene påpekte er smart - la et frispark mot lengste stolpe. Tanken var at hvis ingen når ballen, men den er siktet på kassa, så går den inn.
Douglas traff dessverre utsiden av stolpen og Coventry kunne avverge.

Med lovende takter fra første omgang kunne man se fram til den andre med visse forhåpninger. Men de av supporterne som hadde en god følelse fikk raskt noe annet å tenke på, for før omgangen hadde kommet ordentlig i gang utlignet Coventry.
Ballen ble slått inn mot lengste stolpe der Branthwaite ikke kom ordentlig opp i duell med Walker som kunne heade ned til James som i sin tur smalt ballen bak Kaminski.
Muligens litt for passivt forsvarsspill, samtidig som Coventry var raske og effektive i overgangen.

Deretter fulgte en veldig rotete omgang. Med tilleggstid hadde Blackburn omtrent 45 minutter på seg til å gjenta ledelsen, men spillet var oppstykket og få spillere i blått og hvitt klarte å få til noe særlig sammenhengende, målrettet eller i det hele tatt spesielt truende.
Statistikken etter kampslutt vitnet om tre mot to avslutninger på mål, og flertallet av disse kom ikke i andre omgang, så sjansefattig og oppstykket var spillet.
Noe av det mest bemerkelsesverdige som skjedde var tidligere nevnte Østigårds innsats der han først pådro seg gult kort og deretter var involvert i flere situasjoner, noe som til slutt ble premiert med utvisning.

Da hadde det gått 83 minutter, Trybull hadde erstattet en sliten Travis og Dack hadde erstattet Evans. Dack tok på seg en rolle det ikke var lett å forstå hvordan det var tenkt at skulle se ut og kort sammenfattet var han ikke på de plassene vi vet han er farlig. Trybull så mest rusten ut.
Selv ikke med en mann mere de siste minuttene av kampen kunne Blackburn finne seieren og det hele ebbet ut til 1-1 som alt i alt var rimelig rettferdig

- Vi fikk ikke til det grunnleggende, var Mowbrays spontane reaksjon etter kampen, særlig da med sikte på hvordan de fikk score 1-1.
- Jeg synes Coventry er et brukbart lag og Mark (Robins) har gjort mye bra med dem. Vi mistet to poeng i dag, men det er åpenbart sånn det er for oss akkurat nå. Det er et frustrerende resultat, men vi må bare akseptere det.

Alt i alt var det godt å slippe ytterligere et tap, men det er fortsatt mye som mangler. Det har vært mye snakk om skader i det siste, men det er få som hadde klaget på de 11 Mowbray valgte i dag. Bortsett fra Branthwaite, som ikke var i klubben på den tiden, kunne dette laget startet tidligere i sesongen og de fleste hadde nikket godkjennende.
Allikevel kunne man ikke slå Coventry, så det er fortsatt mye å ta tak i for Mowbray og spillerne.