PSG-presidenten vil kjøpe Blackburn


Publisert 06.06.2019 av Øystein Thorsen
Nasser al-Khelaifi har siktet innstilt på engelsk fotball.

Paris Saint-Germains president, Nasser al-Khelaifi, som også er styreformann for Qatar Sports Investments, har i en årrekke investert enorme summer i den franske hovedstadsklubben, på desperat jakt etter Champions League-pokalen. Til tross for at spillere som Neymar og Mbappe er hentet til Paris har klubben allikevel ikke klart å ta seg forbi kvartfinalen i turneringen. 
Men al-Khelaifi er ikke bare interessert i fremgang for PSG, han ønsker også å ta seg inn i engelsk fotball.

Mandag denne uken kunne engelske Express gjengi rapporter fra Frankrike om at al-Khelaifi skulle ha møte med Leeds der kjøp av klubben sto øverst på agendaen. På tirsdag skrev også The Sun om at den styrtrike forretningsmannen fra Qatar skulle treffe Leeds-eier Andrea Radrizzani. Tydeligvis hadde al-Khelaifi siktet innstilt på Leeds allerede tidligere i år, men det var ikke før nå at han hadde fått til et møte. 

I dag følger nettstedet Sports Recents opp med å hevde at møtet med Leeds-eieren ikke førte fram. 
Sports Recents fortsetter med å skrive at al-Khelaifi kommer til å treffe V H Group - eller Venky's som vi kjenner dem best som - om noen få uker. I følge Sports Recents tror man at Venky's kommer til å selge Blackburn, hvis al-Khelaifi matcher indernes evaluering av klubben.
I tillegg til at man forventer store investeringer fra al-Khelaifis side, tenker man seg også at Blackburn kan fungere som en klubb der PSG-talenter får prøve seg på utlån.

Det hører også til saken at Nottingham Forest visstnok er en annen kandidat som interesser al-Khelaifi. I tillegg til dette kan vi nevne at al-Khelaifi ikke er helt ukontroversiell. For bare noen uker siden skrev blant andre The Guardian om at han er under etterforskning for korrupsjon i forbindelse med Qatars forsøk på å få friidretts-VM i 2017 og deretter 2019. 
Om dette påvirker en eventuell prosess der The Football League eller FA vurderer hvorvidt al-Khelaifi er såkallt "fit and proper" gjenstår å se.

Før den eventuelle problematikken oppstår avventer vi flere rapporter om det i det hele tatt blir møte med Venky's. 
Silly season ble plutselig noen grader hetere. 
 
Glemt passord?
Brukernavn:  
Passord:  
Bekreft passord:  
Navn:  
E-post: