Opprykk for Rovers Ladies


Publisert 10.05.2019 av Kristin Kongsjorden
På det tredje forsøket lyktes det endelig for Gemma Donnely og hennes lag, og Rovers Ladies er klare for FA Women´s Championship neste sesong.

Rovers Ladies har vært suverene i sin divisjon i år. De vant 23 av sine 24 kamper og hadde hele 21 poengs luke ned til andreplassen. Det gir imidlertid ingen garanti om opprykk, noe tidligere år dessverre har vist. Rovers vant ligaen både i 2017/18 og 2016/17, men det hjalp lite når de tapte i play-off-kampen begge sesongene.

En regelendring som ble klar i fjor, tillot lag å søke om å få rykke opp til Championship. I fjor ble Rovers' søknad avslått, og det nyoppstartede damelaget til Manchester United ble tildelt plassen. I år derimot, ble Rovers sin søknad godkjent, og opprykket er derfor klart allerede før play-off kampen spilles. Det er meget gledelig at damelaget endelig har oppnådd et meget fortjent opprykk til the FA Women´s Championship.

Gemma Donnelys lag blir det eneste nordvestlige laget i serien neste år, siden Manchester United rykket opp til the Women´s Super League.

Selv om opprykket alt er klart, gjenstår som nevnt fortsatt play-off kampen mot vinneren av den sørlige divisjonen, Coventry United. Sistnevnte lag er også klare for opprykk, så den store spenningen blir det ikke, annet enn at det vil bli avgjort hvilket lag som er det beste laget på nivå tre ("champion of champions"). Kampen skal spilles på Bradford City FC sin bane den 18.mai. 
 
Glemt passord?
Brukernavn:  
Passord:  
Bekreft passord:  
Navn:  
E-post: