Opp på tabelltopp

Publisert 2/19/2018 av Erlend Pettersen

Men det var en svak fotballkamp som TV-seerne fikk servert fra Ewood Park.

Det var endelig klart for ekte TV-kamp fra Ewood Park igjen når Bury gjestet Ewood Park. Dette var for øvrig sesongens første TV-kamp på norske skjermer og forventningene var store når bunnlaget Bury var gjester og tabelltopp var i potten.

Kampen startet med mye ball fra hjemmelaget uten at den virkelige store sjansen ble til. Graham fikk sjansen i det 11. minutt etter mye fram og tilbake i feltet, men Ripley i Bury målet fikk reddet. Resten av omgangen var et langt gjesp med masse ballmiss fra begge lag og 3-5-2 formasjonen lagde mer krøll enn mål for hjemmelaget.

Før den andre omgangen forventet de fleste at Mowbray endret taktikken til den vante 4-2-3-1, samt at det ble gjort noen bytter. Men til fansens store skrekk så kom laget ut i samme formasjon og med de samme 11 som avsluttet omgangen.

Gjestene var farlig frampå i starten av andre omgang. Mye på grunn av svakt spill av Rovers på egen banehalvdel. Fire minutter ut i omgangen kunne Williams ha styrt inn ledelsen, men rakk så vidt ikke fram på frisparket fra kaptein Mulgrew. Men bare minutter etter på la Dack inn til Graham, som sendte hjemmelaget opp i ledelsen; 1-0 med ett nydelig hodestøt.

Endringer ble gjort når Graham og Evans gikk ut for Payne og Antonsson i det 64.minutt. Bare minutter etter så scoret Armstrong et veldig stygt mål etter rot i Bury forsvaret. Som sagt så er det ikke stilpoeng i fotball, og dermed kunne de 12038 tilskuerne konstatere at det sto 2-0 på resultattavlen uten at hjemmelaget hadde imponert.

Det bli litt mer struktur på laget etter omleggingen, men når man skal oppsummere så er det ikke mer enn de tre poengene vi tok som man tar med seg videre til helgens dyst borte mot Walsall. Blackburn inntok førsteplassen på tabellen før Shrewsbury møter Gillingham hjemme tirsdag.

Vi tar også med at Wigan slo Manchester City 1-0 i kveld og dermed er klar for kvartfinale i FA-cupen og nok en utsatt kamp i serien.

Kampfakta:

Rovers: Raya, Lenihan, Mulgrew (c), Williams, Bennett, Smallwood, Evans (Payne, 63), Bell (Nyambe, 68), Dack, Armstrong, Graham (Antonsson, 63).

Innbyttere: Leutwiler, Samuel, Downing, Tomlinson.

Mål: Graham, 51, Armstrong, 66

Bury: Ripley, Leigh, Edwards (O'Shea, 78), Cameron, Clarke, Danns (c), Ismail (Hanson, 68), Laurent (Tutte, 78), Mayor, Bunn, Miller.

Innbyttere: Murphy, O'Shea, Thompson, Dawson, Maguire, Tutte.

Gule kort: Cameron, 85

Tilskuere: 12,038 (973 bortefans)