Nytt kjedelig tap


Publisert 07.04.2019 av Kristin Kongsjorden
Peter Etebos tidlige scoring utgjorde forskjellen mellom lagene da Rovers gikk på sitt tredje strake tap.

Etebo ble matchvinner i gårsdagens oppgjør på Ewood Park med et meget godt treff like utenfor 16-meteren. Presset på ballfører Ince forut for målet var ikke akkurat noe å skryte av, og han fikk relativt uforstyrret sentret ballen ut til en bedre plassert Etobo.

Rover slet gjennom hele kampen med å klare å spille seg gjennom en tøff og resolutt backlinje hos Stoke, som på sin side klarte å holde nullen for femte kamp på rad. Hadde det ikke vært for at Raya sto en meget god kamp i går, ville resultatet vært mye styggere.

Hjemmelaget åpnet lovende, og Rothwell, som hadde fått sjansen fra start, testet Butland allerede etter to minutter, før Armstrong hadde en avslutning i tverrliggeren bare fem minutter senere.

I den andre enden var Darragh Lenihan på rett sted til rett tid og fikk stoppet Etebo fra å åpne scoringsballet enda tidligere enn det som skulle bli tilfellet. Ikke lenge etter kom Etebos scoring, etter at Tom Ince, sønn av tidligere Rovers-sjef Paul, nok en gang var involvert på høyresiden. Ince fikk lagt ballen pent videre til Etebo, som hamret ballen inn bak Raya etter 14 spilte minutter.

Like før pausesignalet gikk, felte kaptein Charlie Mulgrew litt klønete Benik Afobe inne i sekstenmeteren, og bortelaget fikk et velfortjent, men meget unødvendig, straffespark. Tidligere Barcelona-spiller Bojan gikk frem for å ta straffesparket for gjestene. Heldigvis vartet Raya opp med en kjemperedning, og sørget for at laget hans kun var det ene målet bak til pause.

I pausen ble Mulgrew byttet ut med en skade og erstattet av Derrick Williams. Bortelaget gjorde også et bytte tidlig i andre omgang, da Ashely Williams kom inn for kaptein Ryan Shawcross, som hinket ut med en skade.

Vertene klarte å forbedre seg noe, og det virket som om Rayas strafferedning hadde gitt laget en boost. Armstrong hadde lagets største sjanse da han satte landslagskeeper Butland på prøve, men sistnevnte klarte å bokse ballen ut. 

Bennett, som tok over kapteinsbindet fra Mulgrew, var den neste som skulle få prøve lykken. Etter å ha fått en fin pasning fra Rothwell, avsluttet 30-åringen med et skudd som gikk like utenfor Butlands høyre stolpe.

Tiden var i ferd med å renne ut for Rovers, og med sju minutter igjen å spille vartet Raya opp med nok en klasseredning da han nektet tidligere Burnely-spiller Sam Vokes scoring. Et flott innlegg kom perfekt inn til Vokes, som fikk til en meget god heading ned i hjørnet, men Raya reagerte lynkjapt og fikk flikket bort forsøket og holdt fortsatt liv i håpet om poeng for hjemmelaget.

Dessverre ble det ingen flere scoringer i oppgjøret, og Mowbrays menn måtte nok en gang gå frustrete av banen. De har nå tre strake tap, og har tapt ni av de siste elleve kampene. Allerede på tirsdag er det ny kamp, og vi får håpe de klarer å bite bedre fra seg da, når Derby gjester Ewood Park.

Rovers: Raya, Nyambe (Brereton, 77), Lenihan, Mulgrew (c) (D. Williams, 46), Bell, Smallwood (Travis, 73), Evans, Bennett, Rothwell, Armstrong, Graham.

Ubenyttede reserver: Leutwiler, Reed, Rodwell, Conway.

Gult kort: Williams, 75 

Stoke City: Butland, Allen, Ince (Clucas, 39), Etebo, Afobe, McClean, Batth, Martins Indi, Shawcross (c) (A. Williams, 52), Bojan (Vokes, 60), Edwards.

Ubenyttede reserver: Federici, Vokes, Adam, Clucas, Verlinden, Woods.

Mål: Etebo, 14

Dommer: Geoff Eltringham.

Tilskuere: 17 478 (1989 bortesupportere) 
 
Glemt passord?
Brukernavn:  
Passord:  
Bekreft passord:  
Navn:  
E-post: