Nytt hat trick av Armstrong

Publisert 5/8/2021 av Erlend Pettersen

Takket Adam Armstrong av med hat trick?

Sesongens siste kamp endte i målkalas etter at kampen endte hele 5-2 til Blackburn. Dette er for øvrig andre kampen på rad på hjemmebane der man vinner 5-2. Og samme som sist så endte Adam Armstrong med hat trick. Der med endte Rovers på en skuffende 15. plass med 57. poeng.

Det var et tent hjemmelag som gikk ut i den første omgangen. Armstrong smalt et frispark i tverrliggeren som et lite varsko, men det var årets spiller; Kaminski som skulle gi en gavepakke til bortelaget når han tabbet seg ut på et innlegg i det 22. minutt. Pedersen hos bortelaget kunne enkelt sende gjestene i ledelsen.

Hjemmelaget fortsatte å legge press på bortelaget. Utligningen kom på straffespark i det 27. minutt etter at Bell ble felt etter en flott stikker av Buckley. Brereton sendte i vei et skudd som gikk like utenfor noen minutter etter. Sam Gallagher rev seg løs og sendte i vei et skudd som målvakten reddet greit. En av omgangens beste spillere, John Buckley burde ha sendt Rovers i ledelsen, men skuddet føyk høyt over i en upresset situasjon.

Men ledelsen skulle komme før pause og den kom i det 46. minutt når Brereton kom alene med målvakten og sendte ballen iskaldt forbi målvakten. 2-1 til pause.

Lee Bowyer tok grep i pausen å satte inn deres toppscorer, Lukas Jutkiewitcz. Det skulle betale seg allerede etter fem minutter når han stanget inn utligningen i en duell der Bellis skulle ha gjort det bedre.

Nå var det Mowbray som gjorde grep. Ut gikk Bellis, Davenport og Gallagher. Inn kom Ayala, Downing og Elliott. Like etterpå gikk Brereton ut for Dolan og nå skulle vinnermålet skåres. Og i det 71. minutt sendte Armstrong i vei et langskudd som gikk via målvakt og inn i mål, 3-2. Etter dette så ikke hjemmelaget seg tilbake og i det 83. minutt spilte Evans flott igjennom Elliott som lobbet ballen vakkert over målvakten og i  mål; 4-2. Bare minutter etterpå fikk Evans nok en assist i sin siste kamp i Rovers trøyen når Armstrong satte inn sitt tredje mål for dagen og Rovers femte.

Mest sannsynlig så var dette det siste vi så av Armstrong i Rovers trøyen siden han har mange beilere der ute og med sine 29. mål denne sesongen så kan man ikke være uenig at han er blitt en interessant spiller for Premier League klubber. Men han skal ikke bli en billig mann i såfall.

Armstrong gikk med dette forbi Rhodes sine 27 mål og det er ingen flere spillere som har scoret flere mål siden Alan Shearer sesongen 1995/96.

Vi tar farvel med Norwich og Watford som tar heisen opp til Premier League, mens Brentford, Bournemouth, Barnsley og Swansea kjemper om den siste plassen. Ned går Sheffield Wednesday, Rotherham og Wycombe.

Hull og Peterborough tar turen opp, mens siste runde i League One spilles søndag.