Ny smell

Publisert 2/20/2021 av Erlend Pettersen

Når man ikke klarer å score fra ellevemeteren blir det vanskelig etter at Nottingham vant 1-0.

Rovers tapte sin fjerde strake kamp på rad når Nottingham vant 1-0 etter Alex Mighton sitt mål i det 26. minutt. Adam Armstrong bommet på straffe i det 73. minutt for gjestene.

Kampen startet i hundre fra begge lag. Harewood-Bellis klarte å komme i dommerens bok etter kun 90. sekunder. Gjestene var vasse i åpningsminuttene, men mangler sting foran mål for tiden. Forsøkene ble enkelt plukket opp av Samba i Forest buret.

I det 14. minutt var Rovers derimot heldige når Nyambe reddet på strek etter at Knockaert fikk sjansen etter passivt forsvarsspill av Blackburn. Men hjemmelaget fant nettmaskene i det 26. minutt når skuddet til Mighten gikk via en Rovers spiller og i mål bak en sjanseløs Kaminski. 1-0, og oppoverbakken ble bare brattere for et underpresterende Rovers mannskap.

I det 36. minutt spilte Rovers seg fram på venstrekanten der ballen ble spilt inn til Armstrong som bommet på ballen. Ballen havnet så til Travis som sendte i vei et svakt skudd. Der burde bortelaget ha testet målvakten. Hjemmelaget headet så i tverrliggeren før Murray fikk en kjempesjanse til å doble ledelsen. Heldigvis snek skuddet seg utenfor bakerste stolpe.

Rett før pausesignalet fyrte Armstrong i vei et skudd som skrudde i stanga og ut. Den hadde fortjent en bedre skjebne.

1-0 til pause og mange lurte på hva Mowbray ville gjøre i pausen.

En svak Gallagher ble igjen i garderoben, mens Bradley Dack kom inn. Elliott fikk tidlig en god mulighet, men sklei når han skulle skyte. Armstrong sendte i vei et skudd noen minutter senere som ble reddet av Samba i Forest buret. Gjestene kjempet for utligning, men uten at de store muligheten ble skapt. Det Rovers mannskapet mangler er fotball smartness når man har ballen og når man presser. Ofte blir valgene som blir gjort feil, og det så man når Davenport slo fra seg en ball, der hjemmelaget snappet ballen og sendte ballen i stolpen. Heldigvis satte ikke Taylor inn returen. Flaks, der altså.

Men så kom Nyambe på løp framover, jaget forsvarspilleren til å heade tilbake til egen målvakt noe som ikke ble vellykket. Nyambe kom først og målvakten meide ned Nyambe og dermed straffespark. Men nedturen bare fortsatte når Armstrong bommet på straffesparket. Dessverre for de blåhvite dalte kampen ut, med kun et svakt frispark forsøk fra Armstrong. Hjemmelaget ble mer og mer fornøyd og la seg dypere i banen.

Når dommeren blåste etter 94. spilte minutter kunne man konstatere at Rovers fjerde strake tap var et faktum. Rovers er nå kun åtte poeng ned til nedrykk, mens praten om en kvalifiseringsplass nå er et avsluttet kapittel. I sluttminuttene måtte Nyambe gå av med det som så ut som en strekk.

Nå må alle ta seg kraftig sammen foran hjemmeoppgjørene mot Watford og Coventry i neste uke.