Ny kontrakt og landslagsspill

Publisert 9/27/2022 av Øystein Thorsen

Vi ser på noen kortere nyheter.

Akademiet, akademiet, akademiet, dette er mantraet de jobber med i Blackburn - noe som naturligvis er svært bra. Spesielt når arbeidet som gjøres med ungdommen åpenbart fungerer bra. Bare se på Travis, Buckley og Wharton-brødrene, og stadig flere fra den yngre garde tilbys nye kontrakter.
Senest i dag, når det offentliggjøres at midtstopper Sam Barnes blir værende til 2024, med opsjon på et år.

Dette må omtales som en sak som også vitner om at Blackburn er en menneskelig klubb, for Barnes er jo ute med den fæle ACL-skaden - samme som Dack hadde to av. Dermed er han ute av spill hele sesongen, og i en alder av 21 uten førstelagsfotball kunne klubben kanskje ha tenkt at vi lar han være så lenge, kanskje det blir noe, kanskje ikke. 
Men ikke Jon Dahl. 
Det han hadde sett fra Barnes i sommer var nok til at han anbefalte Broughton å forlenge med stopperen, og nå er det et faktum, noe som må føles meget bra for hovedpersonen som nå vet at klubben helhjertet stiller seg bak ham i rehabiliteringsprosessen.

En annen midtstopper - vår mystiske Louie Annesley - er absolutt ikke skadet, han spiller både for U21 og Gibraltar, og i går fikk han sitt første landslagsmål mot gruppevinner Georgia. Scoringen ble dessverre bare dekorasjon på resultatet, for Georgia ledet allerede 2-0, dermed ble det ikke poeng for Annesley og lagkameratene. 
I sin tur betyr det nedrykk for Louie til nederste nivå av Nations Leagues gruppeoppsett.
Dette var Annesleys kamp nummer 33 for landslaget, noe som er en pussig kontrast til hans ene kamp for Blackburn - som kom i Carabao Cup tidligere i år. Hvor mange flere kamper det kan tenkes at han får er anyone's guess.

Ash Phillips og Adam Wharton regner vi derimot med at kommer til å spille en hel del for Blackburn, og i helgen spilte også de mot Georgia - på U19-nivå. Phillips spilte hele kampen, der England vant 6-0. Adam Wharton fikk en drøy halvtime.
Senere i dag, tirsdag, møter de Danmark U19.