Ny deal med Chile

Publisert 10/4/2021 av Øystein Thorsen

Og vi ser på et par andre notiser.

Forrige gang det skulle spilles VM-kvalik var det mye snakk om diverse spillere som ble tatt ut i landslagstropper som spiller i for eksempel Sør-Amerika, da disse har mere rødfarger på corona-kartet. Dermed har det dukket opp saker om Brereton Diaz og Chile, og nå noterer vi ytterligere utvikling i saken. 
For spillere som kunne tenke seg å dra ventet ti dagers karantene, og dermed relativt stort fravær fra klubbfotballen, er den korte sammenfatningen.

Vår egen Brereton Diaz var skuffet over å bli nektet og dra til Chile, og for å unngå samme visa nå i oktober gjorde man en avtale som innebar at toppscoreren kunne spille to av tre kamper.
Men nå har myndighetene sett på karantenereglene, noe som i sin tur fører til at Brereton Diaz kommer til å spille alle Chiles tre kamper.
Ved hjemkomst blir det allikevel karantene, men spilleren får trene og spille kamp allikevel.
Bare ikke kampen mot Coventry, for Brereton Diaz er ikke tilbake i Lancashire før på morgenen samme dag som kampen skal spilles.

U23 har endelig fått seg en seier. Samtidig holdt de nullen, noe som man da forstår at betyr 1-0-seier, og det mot Chelsea. U23-sjef Sheron håper dette blir et springbrett til nye fremganger. Neste mulighet er fredag, mot Middlesbrough. 
Det blir derimot et noe redusert mannskap.

For det første er Zak Gilsenan tatt ut for det irske U19, noe Lancashire Telegraph mener er en strategi for å gjøre den tidligere Barcelona-lærlingen permanent ire. Han kan nemlig også spille for Australia og England, så det er potensielt mange valgmuligheter.
I tillegg er Annesley nok en gang med til Gibraltar og Ash Phillips er tatt ut for det engelske U17.

Phillips gjorde for øvrig en god figur mot Chelsea og bidro sterkt til å holde nullen. Sam Burns ble matchvinner med sitt tredje på tre kamper, og ble samtidig nominert til Premier League 2 Player of the Month for September.
Samtidig fortsatte Ayala sin gode sesongstart med å bli inkludert i ukas lag - selv om det ble tap på Bloomfield Road.