Notiser


Publisert 26.11.2019 av Øystein Thorsen
Flere gjensyn og en kikk på Rothwell.

Det spilles onsdagsfotball på Ewood, og det er Brentford som kommer på besøk. Dette betyr gjensyn med en gammel kjenning: David Raya - som brått og brutalt forlot klubben i sommer. Lancashire Telegraph har snakket med Raya om hva som skjedde, og spanjolen forklarer kort og godt at han tenkte det var på tide med en forandring. 
- Er man på et og samme sted veldig lenge kan man etter hvert bli litt for komfortabel. Jeg behøvde en ny utfordring

Overgangen kom brått på, ikke bare for fansen, men for Raya selv. 
- Jeg så det ikke komme, men etter å ha snakket med keepertreneren til Brentford valgte jeg å flytte på meg, forklarer Raya i følge lokalavisa. Raya vektlegger også at det ikke var vondt blod mellom ham og Mowbray, og at han alltid vil se på Blackburn som sitt hjem - der han jo mer eller mindre har vokst opp.
For øvrig har Raya bidratt til at Brentford har sanket 15 av 18 mulige poeng den siste tiden, gjennom å holde nullen hele tre ganger.

Et annet gjensyn finner vi i egne rekker. BRSCN antydet det i forrige uke, men nå later det til å være offisielt: Etter to år går nå Ben Gladwin i to sko. Nærmere bestemt blir han å finne på banen igjen når det spilles Premier League Cup mot ingen ringere enn Burnley, førstkommende fredag. 
Utover at vi håper 27-åringen fortsatt husker offside-regelen, og andre relevante aspekt av spillet, skal det bli interessant å se hva som bor i spilleren etter et så langt fravær.

Til sist tar vi en kikk på intressante siffer som Lancashire Telegraph har tatt fram. Som indikert i innledningen handler dette om Rothwell, som jo er en liten publikumsyndling og som mange supportere gjerne hadde gitt mye mere tillit enn hva Mowbray later til å ville. 
- Når vi analyserer kampene ser vi at han (Rothwell) ikke skaper sjanser, scorer mål eller slår innlegg slik vi ønsker, var Mowbrays kommentar tidligere. 

Lokalavisa har studert Barnsley-kampen der Rothwell spilte nesten 80 minutter. Ser man først på det defensive så brøt Rothwell motstanderens spill seks ganger, noe som faktisk er flere enn noen annen spiller i hele divisjonen forrige helg - og også flere enn det han har notert totalt hele sesongen.
Et blaff, eller holder spilleren på å finne tilbake til produktet han leverte på slutten av forrige sesong?

Lancashire Telegraph fortsetter:
- Nest flest taklinger (4), bare slått av Travis sine fem taklinger,
- Nest flest pasninger (30), bare slått av Holtby sine 37,
- Flest skudd (3),
- Flest driblinger (3).

Med slik statistikk må det være vanskelig for Mowbray og finne en startellever uten Rothwell. Dessverre kunne han ikke fullføre kampen mot Barnsley på grunn av en kjenning i leggen, så spørsmålet er om han kan velges, uansett om Mowbray vil eller ikke.
Veldig synd hvis Rothwell ikke blir tilgjengelig, for vi vil gjerne se ham fortsette i den positive rytmen som han fant mot Barnsley 
 
Glemt passord?
Brukernavn:  
Passord:  
Bekreft passord:  
Navn:  
E-post: