Notiser


Publisert 26.03.2019 av Øystein Thorsen
Blackburn rykker i alle fall ikke ned.

Vi løfter blikket fra landslagskampene og oppsummerer noen av sakene det skrives om på balløya.

Først noterer vi at Jacob Davenport, i følge klubbens nettsted, gjerne vil avslutte en trist sesong på positivt vis. Han ønsker rett og slett å debutere. Etter å ha ankommet sommeren 2018, fra Manchester City, har tiden gått med til å bli ekstra godt kjent med det medisinske støtteapparatet på Ewood. 20-åringen har som kjent vært skadet for det meste av tiden og ikke vært tilgjengelig for Mowbray ennå. 
Midtbanespilleren har derimot spilt for ungdomslaget den siste tiden.

- Jeg er på vei tilbake til å finne formen nå, noe som er hovedfokuset, sier engelskmannen til klubbens nettside, og fortsetter med å forklare at han aldri har hatt en slik sesong. 
- Det har vært frustrerende, men jeg har også lært mye, og nå ser jeg fram til neste sesong. Men jeg håper at min første kamp kommer før det. 
Spilleren sier han har hatt fire, fem nitti-minuttere for U23 og med det melder han seg klar for Mowbray. 

En annen unggutt vi kan lese om er Ryan Nyambe som er ønsket for landslagsspill for Namibia. Det er Lancashire Telegraph som rapporterer om dette, og de legger til en liten trivia som kanskje ikke alle BRSCN-lesere kjenner til, nemlig at Nyambe er den første og så langt eneste namibieren som spiller fotball i England. 
Nå kan prestasjonen kvalifisere backen for landslagsspill. 

Namibia-sjef Ricardo Mannetti har kontaktet Nyambe med forespørsel om dette, men tydeligvis har den unge Ryan sagt at han ikke føler seg klar. I alle fall var det spillerens innstilling i forbindelse med kvalifiseringen til det afrikanske mesterskapet. 
Skulle Nyambe derimot ombestemme seg etter endt sesong kan det bli mesterskapspill på ham, for Namibia er klare for African Cup of Nations når det starter i Egypt, i juni. 

Til slutt en noe lettere sak som leveres av Sky. Skaperne av det kjente fotballspillet Football Manager har nemlig sett på hvordan resten av sesongen kommer til å utspille seg. Det har de gjort med å mate spillet med rådende tabell-, spiller- og managersituasjon og latt spillet simulere resten av kampene. 

For øyeblikket ligger altså Norwich og Sheffield United på topp, med Rotherham, Bolton og Ipswich i bunn. Blackburn har en 16. plass, med 47 poeng og -8 i målforskjell. 
Etter at spillet fikk gjøre sitt ble det ingen forandring verken i topp eller med tanke på nedrykk. 
Blackburn tok derimot et steg opp til en 15. plass, og de forbedret målforskjellen til -4.

Til slutt flytter vi blikket tilbake til landskampene, og da særlig til kampen mellom Norge og Sverige, der vi kan håpe at vår gamle kjenning Joshua King, og resten av laget, kan hamle opp med söta bror.  
 
Glemt passord?
Brukernavn:  
Passord:  
Bekreft passord:  
Navn:  
E-post: