Notiser

Publisert 12.01.2023 av Øystein Thorsen

Overgangsrykter og U21 med vrien lekse.

Det første sist, nemlig U21 som jo spilte mot europeisk motstand i Premier League International Cup, onsdag kveld. Det var ventet at Valencias unggutter skulle bli tøffe, men resultatet på Leyland ble ikke verre enn 2-0 til spanjolene.
Assistent Burton var ikke fornøyd med at gutta ikke kunne gi Sheron en skikkelig bursdagpresang, i anledning sjefens fødselsdag nummer 51, men han la til at de lærte mye.

- Å delta i denne turneringen, det handler kun om å få seg erfaring, gutta får med seg masse fra disse kampene, sa Burton til RoversTV etter kampen.
- Jeg synes vi begynte svakt, og når du møter et lag av et slikt kaliber så vet du at du kommer til å bli straffet.
Valencia tok ledelsen allerede etter ti minutter, men Burton peker på at Blackburn også kom til muligheter, gjennom forsøk fra Sam Burns og stolpeskudd fra Harry Leonard.
Allikevel, første tap så langt i Premier League International Cup, med lærdommen at man må gripe de sjansene man får mot så god motstand.

Clinton Mola blir værende på Ewood, enten han vil eller ikke - slik vi forstår Lancashire Telegraph. Saken er at han spilte to kamper for Stuttgart før han gikk til Blackburn, og ingen spillere får spille for flere enn to lag i løpet av en sesong. 
Dette har kommet fram fordi en annen Championship-klubb skal ha vært interessert i å ta over Mola, men nei.

Dermed er det opp til Clinton selv. Ingenting tyder på at Stuttgart trenger ham akkurat nå, og Blackburn har opsjon på kjøp, så klubben kan like godt bare beholde spilleren og gjøre opp status ved sesongslutt. 
Opp til Clinton da, som sagt. Enten jobber han hardt og kjemper seg fram til muligheter i kampene fremover, eller så kan det bli noen lange måneder for den unge engelskmannen.

En annen overgangssak vi kan nevne er Todd Cantwell, selv om det ser mest ut som en ikke-sak. I hvert fall hvis Lancashire Telegraph sine kilder har rett. Saken som dukket opp i går, via TEAMTalk, hevdet at Blackburn hadde lagt inn et bud "sanksjonert av Jon Dahl Tomasson", på hele 2 millioner pund.
Allerede ved størrelsen på budet var det grunn til å heve på øyenbrynene, i tillegg til at TEAMTalk ikke later til å vite at JDT ikke er rett person å henvise til, siden det har vært sagt mange ganger at det er Broughton som sitter med budrunden. 
Uansett, Lancashire Telegraph erfarer at det hele kun er oppspinn. Det er velkjent at Blackburn er interessert i spilleren, men alt tyder på at hvis Todd skal et sted så er det i så fall til Glasgow Rangers.

Helt på tampen nevner vi at The 72 hevder at det pågår samtaler mellom Motherwell og Blackburn angående et lån av Markanday.
Dette står da i kontrast til at spilleren selv er innstilt på kjempe om en plass på Ewood og at JDT har sagt at Markanday fortjente en start mot Norwich. Markanday gjorde det bra i den kampen, spørsmålet er om vår danske synes det var godt nok til å beholde ham.