Notiser

Publisert 5/10/2022 av Øystein Thorsen

Mulig manager-intervju, sponsor og årets lag.

Sky skriver at whoscored.com har annonsert årets lag, og det er gledelig å se at Darragh Lenihan er med på midtstopperplass. Sesongen sett under ett ga Lenihan et snitt på 7.10, i følge whoscored.com sin rangering. 
Blackburn slapp inn 50 mål hele sesongen, bare 7 lag var flinkere til å stenge buret, og kapteinen gis mye av æren for dette. I tillegg vant Lenihan 209 luftdueller, og var med det fjerde best i ligaen.

Lancashire Telegraph skriver at Blackburn jobber med å skaffe ny draktsponsor. Man måtte jo handle raskt da Recoverite plutselig forsvant rundt årsskiftet og det lokale selskapet Totally Wicked tok da et større ansvar enn de tidligere hadde i klubben og ble den nye hovedsponsoren.
Avtalen løper dog bare fram til sesongslutt og klubben vurderer nå nye kandidater.

Flere selskap skal være interesserte, men de er innom betting, og lokalavisa skriver at klubben helst ikke vil menge seg med dette segmentet. Det er gode penger fra slike selskaper, men det er også en etisk diskusjon - en diskusjon som pågår i sporten generelt. Faktisk har det vært snakk om å gjøre slik reklame forbudt, selv om EFL sin hovedsponsor er Sky Bet.
Det er en mulig risiko å knytte seg til en slik aktør, bare for å plutselig få samarbeidet erklært ulovlig, noe som i sin tur gjør at man må kaste seg rundt - igjen

Sist men ikke minst skriver The 72 at Chris Hughton ligger an til å bli intervjuet. Dette er da informasjon de har hentet fra The Sun.
Hughton er både positiv og negativ, da CVen er variert
Først og fremst har han en hel del erfaring fra Premier League, blant annet ved å føre mindre sterke klubber som Norwich og Brighton til trygge plasseringer på øverste nivå.

Samtidig var det sviktende form som gjorde at han mistet jobben i begge disse klubbene, noe som bringer oss til hans siste opplevelse i klubbfotballen som blir husket som Forest sin verste sesongstart siden 1913
Hughtons jobb i Forest begynte i oktober 2020, da klubben også hadde hatt en elendig start. Til slutt endte Forest på 17. plass. Hughton hadde da en massiv gjenoppbygging foran seg og måtte erstatte rundt regnet 16 spillere. Som sagt noterte Hughton en forferdelig start på sesongen, og han ble sparket i september.
Samtidig vet vi jo nå at Forest sluttet på en trygg playoff-plass, men vi får aldri vite om sesonginnledningen var fordi manageren var for dårlig, eller om det nye laget bare behøvde tid til å komme i gang.
Skulle han bli vår neste sjef får han en lignende oppgave, siden også Blackburn behøver å erstatte en stor gruppe spillere.