Nok et tap


Publisert 09.03.2019 av Kristin Kongsjorden
Et tidlig mål av bortelagets Daniel Johnson ble avgjørende i nabooppgjøret mot Preston tidlig i ettermiddag.

Rovers hadde kontroll i store deler av kampen, men som det har vært i de siste kampene vil det seg ikke foran mål, og foran eget mål lider laget fremdelen av svakt forsvarsspill.

Fra sist kamp hadde Mowbray valgt å gjøre tre endringer i startelleveren. Det var knyttet noe spenning til om han ville våge å sette ut Raya, men spanjolen fikk nok en sjanse fra start. Harrison Reed, Derrick Williams og Corry Evans var tilbake igjen i startelleveren på bekostning av Jack Rodwell, Amari'i Bell og Lewis Travis. Man kan vel neppe påstå at forsvarsspillet ble nevneverdig bedre hverken av formasjonsendringen eller de byttene som ble gjort.

Rovers startet kampen bra, og med litt tur kunne gjennomspillet fra Dack resultert i en assist, men Armstrongs avslutning med venstrefoten gikk dessverre en meter til side for mål.

Like etter tok bortelaget ledelsen. Lukas Nmecha gjorde en god prestasjon i forkant da han kom seg forbi Williams og fant Johnson med et lavt innlegg fra høyre. Jamaikaneren gjorde ingen feil, og dundret ballen kaldt opp i nettaket fra drøye 10 meters hold.

Det så ut til at hjemmelaget skulle klare å respondere raskt, men Danny Grahams heading gikk rett i Rudds hansker. I motsatt ende kunne Alan Browne økt bortelagets ledelse, men avslutningen fra langt hold fløy over Rayas tverrligger.

Graham skulle vise seg å by på problemer for Prestons backlinje, og en farlig avslutning fra hodet kunne fort ha lobbet i mål, dersom ikke Rudd hadde klart å få en hånd på den og vippet ballen ut til hjørnespark. Charlie Mulgrew klarte nesten å skru det påfølgende hjørnesparket direkte i mål, men dessverre gikk ballen noen centimeter forbi den bakre stolpen. 

Elliott Bennet var den neste som skulle forsøke seg. Ved halvtimen spilt fikk han avsluttet med et skudd, men dessverre skrudde ballen utenfor målet. Rett før pause hadde samme mann nok en mulighet, men denne gangen curlet skuddet like over mål. 

Lagene gikk til pause med ledelse til bortelaget, selv om Rovers nok hadde levert en noe bedre omgang enn gjestene.

Hjemmelaget startet andre omgang like friskt som den første, men det var Preston som fikk omgangens første mulighet ved tidligere Rover, Paul Gallagher. Han danset seg forbi et par taklinger før han heldigvis kun fikk til et tamt avslutningsforsøk, som David Raya hadde god kontroll på. 

Graham hadde faktisk ballen i nettet da det gjensto 20 minutter å spille. Dommer Oliver Langford, som i løpet av kampen gjorde en del merkelige avgjørelser, blåste frispark til bortelaget for duellen i forkant av scoringen. Han mente Graham dyttet Jorday Storey i duell om ballen. Dette så veldig billig ut, og hjemmelaget ble nok snytt for en scoring i denne situasjonen. 

Mowbray, som hadde byttet innpå Nuttall for Reed etter drøye timen, gjorde sine to siste bytter for dagen da Mulgrew og Smallwood forlot banen til fordel for Bell og Rothwell. 

De to sistnevnte kombinerte godt sammen like etter at de kom innpå, og innlegget fra Bell gikk nesten i eget nett fra Ryan Ledson, men Rudd reddet lagkameraten sin med en en fantastisk reaksjonsredning.

Tiden var i ferd med å renne ut for Rovers, og Preston var også dyktige på å drøye der de kunne. De fikk en utvisning tre minutter på overtid, men det påfølgende frisparket fra Armstrong var meget svakt og endte opp i ingenting. Bortelaget var faktisk nær å øke sin ledelse helt på tampen, men Evans var på rett sted til rett tid og fikk klarert forsøket fra Alan Browne. 

Armstrong fikk en mulighet i det siste overtidsminuttet, men på halvvolley klarte han bare å få til en halvgod avslutning rett på Rudd, og nok en sjanse var misbrukt.

En meget jevn kamp endte opp med at naboene fra Preston, med sine drøye 7500 tilreisende supportere, kunne reise den korte turen hjem med tre poeng i kofferten. Nå blir det veldig spennende å se om sjefen velger å fortsette med omtrent samme mannskap neste gang, eller om noen nye fjes får sjansen til å hjelpe laget mot en etterlengtet seier.

Neste mulighet til å snu den dårlige trenden, er i alle fall allerede på tirsdag hjemme mot Wigan. 

Rovers: Raya, Reed (Nuttall, 62), Nyambe, Williams, Mulgrew (c) (Bell, 72), Bennett, Evans, Smallwood (Rothwell, 72), Armstrong, Dack, Graham.

Ubenyttede reserver: Leutwiler, Brereton, Travis, Conway.

Gult kort: Evans, 58, Reed, 60

Preston North End: Rudd, Fisher, Davies, Browne, Johnson, Gallagher (c) (Stockley), Storey, Hughes, Ledson, Maguire (Barker, 83), Nmecha (Rafferty, 90).

Ubenyttede reserver: Crowe, Earl, Huntington, Ginnelly.

Mål: Johnson, 8

Gult kort: Fisher, 81, 90.

Rødt kort: Fisher, 90.

Dommer: Oliver Langford

Tilskuere: 21 577 (7514 bortesupportere) 
 
Glemt passord?
Brukernavn:  
Passord:  
Bekreft passord:  
Navn:  
E-post: