Nok et frustrerende tap

Publisert 2/14/2019 av Kristin Kongsjorden

Det vil seg ikke for Rovers om dagen, og med 2-1-tap mot Reading står de nå med tre strake tap i serien.

Januar startet så lovende, med fire seire på rappen og play-off-plass innen rekkevidde. Med de siste tre tapene sakker vi nå etter, og det er åtte poeng opp til sjetteplassen, og flere gode lag ligger tett bak de første seks lagene. Dersom det skal være noen mulighet nå, så må vi i alle fall finne tilbake til flyten og kombinasjonene som satt ved starten av året, og mulighetene må settes. Nedrykkstruede Reading, som knapt skapte sjanser, var uhyre effektive på mulighetene som kom, og tok derfor alle poengene hjemme på Madejski Stadium i går kveld.

Før oppgjøret hadde Mowbray valgt å gjøre fire endringer fra laget som gikk på en smell mot Bristol City på lørdag. Sjefen ønsker å rokere litt på laget foran siste tredel av sesongen, både for å ha flere muligheter med tanke på spillesystem, samt for å holde troppen skadefri og i kampform.

Rovers styrte nesten hele oppgjøret, og var også det laget som skapte de første sjansene i kampen. En kontring tidlig i kampen, hvor Breretron og Armstrong kombinerte fint, kunne fort ha endt med scoring, men sisteskansen hos Reading, Emi Martinez, gjorde en god redning høyt oppe ved sin venstre side.

I den andre enden av banen var lånespilleren Oliveira nær scoring, da han fra langt hold forsøkte seg på en frekk lobb mot Raya, men heldigvis gikk ballen like over tverrliggeren. Raya måtte til aksjon igjen ikke lenge etter, da Andy Yiadom forsøkte seg på en avslutning. I andre enden av banen avsluttet Conway i nettveggen, etter meget fint samspill med Bell.

Like før pause var Armstrong farlig frempå to ganger. Først var han i god skuddposisjon, men måtte dessverre avslutte med venstre, og forsøket på å plassere ballen endte med at den gikk like over. Bare minuttet senere kom mulighet nummer to, hvor han snek seg bak backlinjen og fikk til en grei avslutning, men dessverre var Martinez våken og klarte å hindre scoring.

I stedet var det hjemmelaget som skulle gå til pause med en ledelse. Etter godt spill mellom Yiadom og Swift, fikk sistnevnte tid til å legge ballen til rette før han dundret den hardt langs bakken forbi Raya. Lagene gikk til pause på stillingen 1-0, noe som var et hardt slag for Rovers, som stort sett eide kampen de første 45 minuttene.

Etter pause var det laget fra Berkshire som var kvikkest i bena, og innbytter Yakou Meite fikk en tidlig mulighet, men Raya gjorde en god redning og holdt laget inne i kampen.

Brereton, som fikk tillit fra start, fikk kampens neste mulighet, men etter at han på mesterlig vis hadde tatt ned en god pasning fra Conway, klarte han ikke å få til en avslutning under tverrliggeren, mye på grunn av godt press fra hjemmelagets kaptein.

Etter omtrent en times spill entret Dack banen for Richie Smallwood. Det førte til at laget endret noe på formasjonen, og forsøkte seg med en 4-2-3-1-formasjon, med Evans og Travis som sittende midtbanespillere.

Hjemmelagets Meite fikk nok en gylden mulighet til å drepe kampen da det gjensto 24 minutter. Han lurte offsidefellen og kom seg helt fri, men alene mot Raya plasserte ivorianeren ballen like utenfor mål.

Reading fortsatte å presse på for å få sin andre scoring, og var farlige frempå, men målet lot vente på seg. Etter 82 minutters spill skulle Bell få rette opp i sin relativt svake prestasjon ved 1-0-målet. Etter vakkert spill av innbytter Joe Rothwell ble Bell, som kom på et flott løp på sin venstre side, spilt lekkert fri. Etter en god førstetouch, avsluttet han med et meget godt skudd, som gikk i mål på tross av at Martinez var på ballen. Venstrebacken fikk med det sin første scoring for klubben!

Med 1-1, og åtte minutter igjen å spille, tenkte nok mange at det fort kunne bli poengdeling, men som så ofte før skulle Rovers nok en gang slippe inn mål sent i kampen. Oliveira, som hadde vært farlig frempå tidligere i kampen, fikk en god langpasning, tok elegant ned ballen, kjørte en overstegsfinte mot Rodwell og avsluttet kontrollert til venstre for en sjanseløs Raya. Kampen ebbet ut og bortelaget måtte reise hjem uten å få med seg poeng, i et oppgjør hvor de var det beste laget i store deler av kampen.

Neste kamp er hjemme mot Middlesbrough søndag kl. 14:00, en kamp som før øvrig vises på TV.

Reading: Martinez, Yiadom, Moore (c), Swift, Aluko (Meite, 46), Ejaria, Miazga, Oliveira (Bodvarsson, 90), Blackett, Richards, Kelly (Baker, 80).

Ubenyttede reserver: Walker, Gunter, Harriott, Barrow.

Mål: Swift, 45, Oliveira, 86

Gult kort: Ejaria, 40

Rovers: Raya, Bennett, Rodwell, Mulgrew (c), Bell, Smallwood (Dack, 57), Evans, Travis, Conway (Graham, 74), Brereton (Rothwell, 68), Armstrong.

Ubenyttede reserver: Leutwiler, Nyambe, Williams, Reed.

Mål: Bell, 82

Gult kort: Brereton, 42