Nok en uavgjort etter 0-0 mot Millwall

Publisert 8/11/2018 av Øystein Thorsen

Frustrerende poengdeling i en kamp vi absolutt kunne avgjort.

Det var gjestene som kom best i gang da Blackburn spilte sin første hjemmekamp i Championship-comebacket. Allerede etter tre minutter kom Wallace til avslutning, men volleyen gikk utenfor. Millwall fortsatte med å holde på ballen før Wallace igjen var på farten, men uten å kunne overliste Raya.
Etter drøye 10 minutter traff Millwalls Saville treverket.

Først når kampen nærmet seg ett kvarter spilt begynte Blackburn å komme inn i rytmen, og med i sjansestatistikken. Det var Bennett som fant Graham som kunne nikke til Dack, men det var for vanskelig så avslutningen gikk over. Men sjansen skulle innlede en god periode for Blackburn.
Farlighetene uteble derimot for begge lag helt til Millwall, i det 27. minuttet, nok en gang skulle treffe stolpen.

Omgangen begynte å ebbe ut uten særlig dramatikk, bortsett fra at det et øyeblikk så skummelt ut for Lenihan som fikk en støvel i ansiktet. Heldigvis kunne stopperen returnere til spillet, og på overtid headet iren en cross fra Dack i treverket.
Dermed hadde begge lag kommet svært nære, men ikke nære nok til å gå til pause med ledelse.

Andre omgang startet godt for Blackburn, og hjemmelagets innsats skulle dominere resten av kampen. Gode kombinasjoner og samarbeid mellom Dack og Graham fikk publikum til å ane at vertene snart skulle ta ledelsen. Mulgrew var også fremme på et frispark, men skuddet traff ikke mål.
Mowbray må ha begynt å bli frustrert over at Millwall ikke lot seg bryte ned, så i det 64. og 67. minuttet kom Rothwell inn for Palmer og Armstrong inn for Smallwood.

Armstrong fikk naturligvis en varm velkomst fra Ewood-publikummet, men det var den andre innbytteren Rothwell som skulle markere seg da han fyrte av et tungt skudd som Millwalls sisteskanse dyttet utenfor. Noen større effekt av byttene ble det dessverre ikke. Når det gjensto ti minutter forlot Bennett banen også, etter at han hadde fått seg en trøkk, noe som ga Travis sjansen.
Det skjedde ikke stort mere og dermed noterer vi nok ett poeng for Mowbrays menn.

Dette var første gangen Mowbray spilte 0-0 på hjemmebane, og selv om Millwall kanskje hadde de største sjansene, i fall hvis man teller stolpetreff, så var det skuffende at man ikke kunne konvertere en av flere muligheter til mål.
Det positive er at Blackburn i alle fall ikke ser ut som en kasteball i Championship, men spiller jevnt med, og bedre til og med, enn sine motstandere.

Det gjelder bare å få til den siste lille killeren som avgjør.