Mowbrays reaksjon etter kampen

Publisert 2/28/2021 av Øystein Thorsen

Ikke uventet var Breretons mål høydepunktet.

Det er den andre omgangen som må få skylda for uavgjorten mot Coventry, og når Lancs Live oppsummerer Mowbrays reaksjon etter kampen er det også den omgangen som får mest fokus. Breretons 1-0-mål kom etter en god Blackburn-periode, men når gjestene utlignet kort etter hvilen maktet ikke laget å finne tilbake til en produktiv rytme.
Mowbray sier i følge Lancs Live at det ikke har ødelagt tilliten til spillerne.

Sjefen pekte i stedet på at Coventry kom godt forberedt med en plan som de utførte til fingerspissene.
- Det er ikke riktig å si at det er selvsagt at vi skal slå Coventry, de er et godt lag. De slo Brentford her om dagen. De er godt trent, er aggressive, et godt lag.
De var i alle fall minst like gode som Blackburn på Ewood. Flere ganger var de farlig frempå, hadde en scoring annullert og ødela angrepsspillet til de blå-hvite.
Uavgjort var et rettferdig resultat.

Hos Coventry er de kanskje ikke helt enige. Mark Robins var i hvert fall veldig fornøyd med starten laget hans fikk til, og mener at de kontrollerte kampen fram til 25 minutter.
- Av en eller annen grunn begynte vi plutselig å gi dem ballen, sier han i følge Coventry Live.
- Vi vet de har farlige spisser og vi klarte ikke å gjøre jobben med Nyambes innlegg og da ble vi straffet
Alt i alt tar Robins oppvisningen som et bevis på at Coventry kan spille fotball på bortebane, noe resultatene ikke har vist i særlig grad så langt i sesongen.

Kanskje det mest positive da var at det tross alt ble uavgjort. For som Mowbray også nevner kunne flere av de fem forrige kampene sluttet likt, noe de altså ikke gjorde. 
- Vi har ikke blitt banket av noen, minnet sjefen om. Kamper som Forest, QPR og Barnsley hadde lange perioder der det var helt jevnt.
Marginer, uflaks, tilfeldige enkeltsituasjoner, kall det hva man vil, alle de fem før Coventry resulterte i jevne resultat, og på en annen dag kunne det ha vært Mowbrays utvalgte som avgjorde - slik vi så i januar. 
Med tanke på veien videre kan det da være veldig viktig å få kjenne at man ikke tapte knepent enda en gang.

- Men når alt kommer omkring er det resultatene som telles, det må vi akseptere, sier Mowbray. 
Om gutta lærte noe mot Coventry, som de kan ta med til neste runde og en generelt sett tøff mars måned, gjenstår å se. 
Uansett må mere skapes enn i andre omgang mot Coventry der ikke et skudd gikk på mål. Hvorfor laget mistet rytmen og fantasien kan kanskje forklares med at mange av de samme spillerne må ta på trøya kamp etter kamp, fordi ingen andre er friske eller vurderes som gode nok av Mowbray. 
Startoppstillingen i går var egentlig god den, men ikke hvis beina ikke er hundre prosent. Et arbeidsjern som Lewis Travis holdt bare i 57 minutter. 

- Som sagt før, mange spillere er utilgjengelige. Alle lag vi har tatt ut har stått på, men dessverre har vi endt opp med tap. 
Blant det gledelige fra kampen trekker Mowbray fram scoringen, og arbeidsinnsatsen. 
- De kjemper til siste sekund og gir alt de har.
Da er det bare å håpe at flere avløsere snart er klare til kamp, slik at arbeidsmengden blir jevnere fordelt, noe som i sin tur kan gi overskudd og bedre form. Det er sånt som gjør at man klarer å vippe marginene til egen fordel.