Mowbray: - To tapte poeng

Publisert 12/9/2018 av Øystein Thorsen

Noe skuffende uavgjort på Riverside.

Før kampen hadde nok mange vært fornøyde med uavgjort borte mot Boro. Laget er definitivt med i opprykksdiskusjonen og få lag slipper inn like lite mål som Tony Pulis mannskap. Men når man ser på kamputviklingen kunne ikke Mowbray oppsummere kampen på annen måte enn at det var to tapte poeng.
- Gutta er frustrerte, sa sjefen etter kampen.

Hovedgrunnen til at Blackburn kunne, og skulle, kontrollert tre poeng var at vi spilte mer enn 70 minutter mot ti mann. Det var Dack som var på vei gjennom da linjemannen, etter litt nøling, varslet om en forseelse og dommeren måtte da vise ut Besic som stoppet vår angriper som siste mann. 
Samtidig ble det frispark i god posisjon, som Mulgrew like godt plasserte uttagbart ved keepers høyre stolpe

Nesten halve første omgang var spilt, og Boro var rimelig redusert. Pulis benyttet seg faktisk av alle byttene sine før andre omgang hadde startet, i et desperat forsøk på å få orden på mannskapet sitt. 
Kanskje tilfeldig, men den ene innbytteren skulle bli avgjørende for Boro, da Assombalonga utliknet i det 62. minuttet.

Det skal tillegges at kampen fort kunne ha hatt flere mål. Mulgrew gjorde en fantastisk takling i forkant av utligningsmålet, og senere reddet Downing en mulighet på streken.
I motsatt ende av banen skjøt Dack i stanga, i tillegg til at flere andre muligheter ble skapt.
- Vi må ta bedre vare på mulighetene våre, sa Mowbray i følge Lancasire Telegraph. Hvis gutta hadde vært litt mere nøyaktige i den avgjørende fasen hadde vi vunnet

Samtidig erkjenner Mowbray at Middlesbrough fortsatt er et godt lag, selv når de reduseres til ti mann. 
- De er gode med ballen, de er godt organiserte, og de er vanskelige å score på.
Utligningen var for øvrig fra øverste hylle, noe som også sier noe om hva som bor i Boro-laget.
- Jeg må gi honnør til Assombalonga for den avslutningen, det var et fantastisk mål, sa Mowbray.

For Boro-sjef Pulis sin del var det naturligvis utvisningen av Besic som var det store samtaleemnet. 
- En utrolig avgjørelse, sa Pulis i følge Lancashire Telegraph. Det er ikke dommeren som får ta avgjørelsen, det er linjemannen og fjerde-dommeren som bryter inn. Jo, Besic drar spilleren i trøya, men keeperen vår er der først, så det skulle ikke være rødt kort
Pulis analyse var at vertene var det beste laget fram til utvisningen, men at kampen naturligvis forandret seg etter at Besic ble sendt til en tidlig dusj.

Som sagt. Før kampen hadde nok mange vært glade for et poeng, og siden Boros ti mann langt i fra var ufarlige skal vi kanskje fortsette å være glade for et poeng. Desember måned har et tøft program, så en uavgjort på Riverside er ikke den verste starten vi kunne fått. 
Med litt bedre effektivitet, og killer-instinkt, sikter vi på seier mot Birmingham i neste runde.