Mowbray utfordrer eierne

Publisert 2/26/2021 av Øystein Thorsen

Samtidig er han tydelig på at han ikke har gitt opp.

Det ble ikke noen god markering av fire år ved Blackburn-roret for Tony Mowbray. Ikke siden nedrykket fra Premier League i 2012 har vi tapt fem på rad. Planen om playoff ligger i ruiner der Blackburn har falt åtte plasser ned til femtende best i Championship.
Lancashire Telegraph har fått noen ord med sjefen, der han gjentar at han ikke ønsker å være en byrde.

- Hvis det er jeg som er problemet er det greit, det er bare for eierne å gi meg beskjed. 
Det høres nesten ut som en utfordring.
- Utover det elsker jeg spillet, jeg har opplevd dette før, jeg fortsetter framover, sier Mowbray. 
Videre minnet sjefen om noe han har sagt før, at klubben er i utvikling. Han tok tak i problemene når han overtok for fire år siden, løste League One-oppgaven og gjennomførte en solid comeback-sesong i Championship. 
Deretter satte han i gang en omstrukturering.

- Slik jeg ser det trengte klubben en kursendring, og vi er 31 kamper inn i den jobben, der målet er å bli et lag som kan dominere kamper. Litt som vi så Watford nå sist. Brentford gjør det, Swansea gjør det, de dominerer spillet og vinner kamper, forklarer Mowbray.
- Jeg mener at det er den beste metoden for å komme seg ut av denne divisjonen.

Det er vanskelig å argumentere i mot. For hvis man ikke kommer seg opp på et nivå der man virkelig kan eie og kontrollere kamper, hvordan blir da møtet med Premier League? 
Lista må legges høyt hva gjelder stil og ferdigheter, hvis ikke blir man en kasteball.
- Jeg mener helt ærlig at vi er et lag som kan utfordre og slå hvem som helst. Dessverre mangler vi 11 mann nå, fire midtstoppere og fire sentrale midtbanespillere, men vi gjør så godt vi kan med de vi har. 

BRSCN filosoferte i går over hvor skoen trykker, og Lancashire Telegraph har sett på noen trekk ved sesongen. Noe som har vært veldig utslagsgivende for resultatene er hvor vidt man scorer først eller ikke. I 11 kamper der vi scorer først har det blitt ti seiere, helt til vi spilte 2-2 mot Brentford i desember. Etter Brentford-kampen har Blackburn havnet under i 13 av 16 kamper, og bortsett fra snuoperasjonen mot Rotherham, har ikke laget klart å vinne noen av de kampene.
Når laget i tillegg er dårligst i divisjonen hva gjelder å score i første omgang på eget gress blir det ikke lett å sanke poeng. Hvis gutta kan finne tilbake til evnen å komme godt i gang, ta føringen tidlig i kampene, kan pila fort begynne å peke oppover igjen.

Det mest positive akkurat nå er at spillergruppa fortsatt later til å holde motet oppe. Forhåpentligvis kan samholdet lede til at spillere som Rothwell, Dack og Brereton kan finne tilbake til prestasjoner vi kjenner igjen. Armstrong har vært en åpenbarelse denne sesongen, og innleide Elliott har levert over forventning, men de kan ikke gjøre alt selv. 
Vi krysser fingrene for en opptur mot Coventry, for hvis den ikke kommer ser det stygt ut for Mowbrays prosjekt, og hvis eierne føler de må agere på sjefens utfordring risikerer vi at klubben rykker helt tilbake til start.