Mowbray skryter av sine unge backer

Publisert 7/19/2019 av Øystein Thorsen

Joe Rankin-Costello og Sam Hart melder seg på.

Det var varslet før sommeren at U23-spillere skulle få muligheten til å vise seg fram i løpet av preseason, og det har de nesten vært nødt til også da en del spillere har vært opptatt med landslag, og andre har pådratt seg skader.
Blant de som har grepet muligheten finner vi Joe Rankin-Costello og Sam Hart.

Som de fleste sikkert husker ble Hart hentet fra Liverpool for et par år siden, mens Rankin-Costello kommer fra eget akademi. Sistnevnte slet med noen skader i fjorsesongen, men kom tilbake mot slutten, og scorte til og med noen mål for U23. Hart har på sin side prøvd seg på utlån hos Rochdale og Southend.
Skadeproblemer for Bennett, Williams og Bell, samtidig som Nyambe har spilt afrikamesterskap, har åpnet opp for unggutta.

Rankin-Costello er egentlig høyreving, men Mowbray har sett at spilleren også kan klare høyreback-rollen, og med få andre tilgjengelige alternativ har han da tatt for seg oppgaven - på en god måte skal vi tro sjefen.
- Joe (Rankin-Costello) har gjort det fantastisk bra for oss på høyrebacken, selv om han egentlig er målscorende høyreving, sier Mowbray til klubbens nettside. 

Også Hart får skryt for innsatsen, etter å ha blitt utelatt i kun 45 minutter av de innledende tre treningskampene. 
- Han viser at han har alle ferdighetene som vi var ute etter da vi kjøpte han. Han er sterk, kan løpe hele dagen, han vinner hodedueller og er i det hele tatt en bra fotballspiller, oppsummerer Mowbray. 
Dette er hyggelig lesing for alle som synes det er ekstra stas at unge spillere, helst fra egne rekker, tar seg inn i førstelaget, slik vi så Travis gjøre i fjor.

Om gode opptredener mot Mansfield og annet ymse fra lavere divisjoner er det samme som at man kan spille Championship skal vi ikke påstå, men skulle det gå trått på overgangsmarkedet har Mowbray i teorien flere forsvarsalternativer enn hva man forestilte seg for kun noen uker siden. Nyambe kan spille midtstopper - noe han blant annet gjorde for Namibia - og det samme gjelder for Williams. Regner vi inn Magloire, og veletablerte Lenihan og Mulgrew, har vi plutselig fem alternativer sentralt i forsvaret. Disse kompletteres av JRC og Bennet på høyre, samt Hart og Bell på venstre. 
Ikke en drømmesituasjon, men allikevel en realitet slik det ser ut akkurat nå.

Ett av de viktigste punktene på Mowbrays to-do-liste er å unngå 69 baklengs, og Championships dårligste statistikk på bortebane. Den statistikken må de etablerte spillerne må ta sin del av ansvaret for. Det virker ikke sannsynlig at et oppsett med for eksempel Costello, Nyambe, Magloire og Hart i back-rekka løser problemene, men det hadde vært veldig gøy om en spiller, eller tre, fra egen klubb kunne ta steget opp og levere bedre enn hva vi så fra forsvaret i fjor.
Innsatsen fra Hart og Costello gjør i det minste at man kan tillate seg å drømme.