Mowbray sikter fortsatt høyt


Publisert 15.02.2019 av Kristin Kongsjorden
På tross av motgangen laget har møtt de siste tre kampene, har manageren troen på at laget kan få til en god plassering til slutt.

Sjefen tillater ikke at Rovers lar sesongen få en fiaskoavslutning, og setter som mål å oppnå en høyest mulig plassering etter at de siste 14 kampene er spilt. Han innrømmer til Lancashire Telegraph at det ser vanskelig ut å nå håpet om en plassering blant topp seks, etter at de nå har gått på tre strake tap. 

2-1-tapet mot Reading på onsdag var lagets sjette tap på 10 ligakamper, og gjør at de nå befinner seg på 14.plass foran søndagens besøk fra Middlesbrough. Mowbray er sikker på at spillerne kan komme seg ut av den dårlige formkurven og få en sterk avslutning på sesongen. 

- Vi ønsker å plukke flest mulig poeng og ser oppover på tabellen. Det er fortsatt lenge igjen av serien, men det ser ut til at vi kommer til kort når det gjelder det vi ønsket å oppnå. 

- Vi kommer til å vinne kamper, og det er fortsatt mange igjen, så får vi se hvilken plassering vi får når alle poengene er spilt om. Videre må vi forsøke å bygge et lag som gir oss troen på at vi kommer oss opp blant topp seks og så komme oss videre framover. 

Laget slapp inn mål i løpet av det ene tilleggsminuttet som ble lagt til i første omgang på Madejski Stadium, da John Swift scoret på Readings første skudd på mål. Amari'i Bell utlignet åtte minutter før full tid, med sin første scoring for klubben, men Nelson Oliveira scoret på en kontring for vertene fire minutter senere. 

- Kampledelse har vært et problem for oss, og slik har det vært noen ganger i løpet av sesongen. Det er noe vi snakker mye om, og noe seniorspillerne er veldig klar over.

- På det andre baklengsmålet er vi alle rundt boksen i jakten på et vinnermål. Elliott Bennett vinner ballen høyt oppe på banen, finner Danny Graham som misser på pasningen til Bradley Dack, og så får Liam Kelly slått en 55-meters crosser som gjør at de blir i overtall tre mot to. 

- Jeg har brukt to år på å snakke om hvordan vi skal være organisert bak ballen når vi angriper, så dette er veldig frustrerende for oss og også vanskelig for meg å være negativ om og klage på. 

- Vi vet hva som gikk galt, men det var også mye positivt. 

Før oppgjøret hadde Mowbray gjort fire endringer på laget, med Graham, Dack, Reed og Williams startende på benken. Brereton og Conway fikk begge en sjelden mulighet fra start, i en kamp hvor Rovers dominerte i store deler uten at de klarte å nyte fordel av ballbesittelse og dominans. 

- Det er derfor du har en hel tropp. Du kan ikke bare ha elleve spillere. Jeg synes laget fungerte veldig bra. Uten Dack og Graham, så synes jeg de tre i front så veldig energiske og livlige ut, men den siste og avgjørende touchen var rett og slett ikke bra nok.

- Vi har jobbet med ulike trekk i boksen når Danny ikke er der, fordi det er ikke noe poeng i å løfte ballen inn for å la keeperen fange den, eller å la midstopperene heade ballen ut. 

- Vi klarte ikke å finne ut av det den kvelden, men likevel synes jeg fotballen vi spilte tidvis var god. Brereton kan løpe, har godt driv med ballen, og virker å være en trussel. Vi er spent på hva han bidrar med i fremtiden. 

- Så det er mye positivt, men det var utrolig skuffende å tape, spesielt siden vi klarte å utligne, og vi forventet at det bare var ett lag som skulle klare å gå frem og vinne kampen. Det var rett og slett et skikkelig slag i magen.

 


 
 
Glemt passord?
Brukernavn:  
Passord:  
Bekreft passord:  
Navn:  
E-post: