Mowbray markerer milestein


Publisert 21.11.2019 av Øystein Thorsen
Og sjefen utfordrer formsvakt lag.

Det er mange overskrifter å velge mellom foran helgens oppgjør mot bunnlaget Barnsley. Mowbray markerer 1000 dager som Blackburn-sjef, Barnsley har ikke vunnet siden første runde og ankommer med splitter ny sjef, samtidig som forsvaret nok en gang er tynnslitt, takket være skader.

Hvis vi begynner med forsvaret er det i første rekke Williams vi sikter til. Som BRSCN rapporte tidligere gikk iren på en smell da han representerte fosterlandet, og resultatet er i følge Lancashire Telegraph at midtstopperen blir å finne på sidelinja i opp til tre uker på grunn av en leggskade.
Etter 15 strake kamper må laget nå klare seg uten den gode Derrick.

I tillegg hadde Nyambe en krevende reise hjem, etter spill for Namibia, noe som resulterte i sykdom. Om han blir frisk nok for laget - eller troppen - gjenstår å se. Heldigvis er Lenihan tilbake i trening, og Mowbray håper han kan bidra i helgens oppgjør. 
Samtidig noterer vi at Brereton trente i dag, Samuel skal være klar etter to kamper for U23 og Ben Gladwin (!) har begynt å trene igjen etter å ha vært ute i rundt regnet to år.

Hovedfokuset må allikevel sies å være mangelen på poeng den siste tiden, og Mowbray utfordrer laget til å gi Barnsley en omgang.
- Vi spiller hjemme, og min oppriktige mening er at vi alltid skal vinne hjemme, sier Mowbray som altså markerer 1000 dager som Blackburn-sjef denne helgen. 
Etter en tung periode er han helt avhengig av seier, og helst en god forestilling, hvis ikke begynner det å spøke for hvor mange flere dager han får.

For Barnsley-sjef Gerhard Struber er situasjonen helt annerledes. Han overtok Championships jumbolag i formiddag.
- Det blir interessant å se hva han kan tilføre laget, sier Mowbray i følge klubbens nettsted, samtidig som han erkjenner at Barnsley er et talentfullt lag, som har fått mye mindre ut av sesongen enn de fortjener.
The Tykes har nemlig ikke vunnet siden første serierunde. Avhengig av hvordan man ser det er dette en sikker seier eller en bombe som venter på å bli detonert.  

Mowbray og spillerne har tidligere i høst snakket om playoff-plass, men den siste tidens resultater peker i stedet mot nedrykkssonen. Spørsmålet nå er om Mowbray har klart å få på plass noen nye grep i løpet av landslagspausen slik at det som absolutt bør være tre sikre poeng faktisk resulterer i en etterlengtet opptur - og starten på en god periode.
Skjer ikke det går vi fra problemer til krise. 
 
Glemt passord?
Brukernavn:  
Passord:  
Bekreft passord:  
Navn:  
E-post: