Mowbray kommenterer fansens frustrasjon


Publisert 25.11.2019 av Øystein Thorsen
Det er ingen hemmelighet at supporterne er kritiske.
Før helgen var fasit at av de siste 24 poengene Blackburn har hatt mulighet til å innkassere har man klart å skaffe seg kun 5. To uavgjort og en seier siden slutten av september. 
Slikt skaper frustrasjon, og verken Mowbray eller spillerne lever i en boble - de merker reaksjonene.

- Det var nok en del frustrasjon på tribunene, sier Mowbray til Lancashire Telegraph, med henvisning til hjemmekampen sist lørdag. 
- Som manager mener jeg at man ikke skal kritisere supporterne, men jeg føler at laget trenger støtte, ikke stress.
Samtidig erkjenner sjefen at han har bidratt til å hause opp forventningene gjennom å snakke om playoff-plass
- Vi er ikke topp seks, så jeg kan tenke meg at fansens frustrasjon stammer derfra. 

Til samme avis sier Stewart Downing at han og spillerne er helt enige i at laget ikke har fungert som det burde.
- Vi er der vi er. Vi har mistet en masse poeng i situasjoner hvor vi ledet, vi har hatt litt uflaks, men til slutt er det vi som må være kliniske, hvis ikke kan man ikke kjempe i toppen.
Veteranen legger til at det er fullt forståelig at supporterne klager. 

Selv om Mowbray merker fansens reaksjoner føler han det største presset internt. Ingen i klubben er fornøyde med hvordan det har gått den siste tiden, og alle ønsker naturligvis å få en oppsving med tanke på formkurve og poengfangst. 
Om en rusten seier mot Barnsley er nok til at supporterne friskmelder laget?
- Det tviler jeg på, svarer Mowbray.
- Vi har en ny kamp på onsdag, og da må vi slå Brentford, så det er bare å stå på. Sesongen er knallhard

Downing er åpen for at selvtilliten kanskje ikke er den beste nå for tiden. Han mener de var best mot Barnsley, og dominerte kampen i perioder, men at de samtidig lot dem slippe til for lett. 
- Vi gjorde det vanskelig for oss selv, og det hadde vært lett å miste motet når de fikk 2-2 så sent i kampen, men vi ga ikke opp.
Resultatet har forbedret selvtilliten foran Brentford-kampen, avslutter 35-åringen, som kunne notere sitt første seriemål i blått og hvitt.

- Fotballen går i sykluser. Jeg har vært her i snart tre år, og jeg merker at vi nå er i en periode hvor hvert eneste laguttak og taktiske valg som gjøres er feil - hvis vi ikke vinner. Om frustrasjonen fra fansen rettes mot meg eller mot spillerne, kan vi uansett ikke gjøre annet enn å vinne kamper. Gjør vi ikke det er det jeg som må ta skylda, sier Mowbray og legger til at han ikke ønsker å være en byrde for klubben. 

- Jeg tok jobben fordi jeg elsker fotball, og dette er en klubb med lang historie. Jeg er en stolt mann fra arbeiderklassen, og jeg ofrer mye. Jeg tok jobben selv om det innebærer at jeg må borte fra familien min, men jeg ser at gutta står på og de vet at de har en sjef som gir alt han har, avslutter Mowbray. 


 
 
Glemt passord?
Brukernavn:  
Passord:  
Bekreft passord:  
Navn:  
E-post: