Mowbray jobber med dødballer


Publisert 09.01.2018 av Øystein Thorsen
Heldigvis er det tid fram til helgens kamp.
Det var tradisjonsmessig et tøft program over jule- og nyttårshelgen. Regner man inn cup-kampen mot Hull var det den femte kampen i løpet av 14 dager, og når det i tillegg har vært sykdom i laget sier det seg selv at troppen ble satt på prøve.
- Selv om det ble flere uavgjort enn vi ønsket oss, kom vi gjennom det uten å tape (i serien), sier Mowbray til Lancashire Telegraph. Både spillere som ikke var på banen, men også noen som spilte, hadde sykdom i kroppen, avslører sjefen. 
Dermed har tre av de fire siste seriekampene sluttet med uavgjort, og en liten luke har blitt skapt i toppen av tabellen.

Denne luken kan minskes til helgen, når andreplassen Shrewsbury kommer på besøk. Men særlig en ting må forbedres hvis seier i toppkampen skal ordnes: forsvar på dødball.
Lancashire Telegraph skriver at av de 11 siste baklengsmålene har 7 kommet i forbindelse med dødball, samt en straffe. Lokalavisa antyder at snitthøyden i laget ikke er den største, og særlig mot Hull var det få mann på banen som er over 180 på strømpelesten. 
Da ble det også mål i mot etter en corner.

- Det har vært frustrerende, innrømmer Mowbray, som også legger til at de jobber hardt med det området. 
- Jeg har vanskelig å se hvordan lag ellers skal score mot oss. Det var nok litt sånn mot Hull også. De klarte ikke å skape sjanser, men så ble det corner, Aina fikk komme til heading og det ble mål
- Dette må det bli slutt på, slår sjefen fast.

Som nevnt er det ingen midtukekamp å legge fokus på, så laget kan trene og lade opp til toppkampen i fred og ro. Forhåpentligvis er sykdom og eventuelle småskader ryddet av veien i god tid før lørdag.
For som toppkamper flest vil resultatet ha konsekvenser for veien videre.
Det er ikke komplisert mattematikk: Med seier viser Mowbray & Co at de er med i kampen, men med uavgjort eller tap vil Wigan og Srewsbury ha en ganske betryggende ledelse på minst seks poeng. 


 
 
Glemt passord?
Brukernavn:  
Passord:  
Bekreft passord:  
Navn:  
E-post: