Mowbray fornøyd med Paul Downing


Publisert 10.10.2017 av Kristin Kongsjorden
Downing har gjort det eksepsjonelt bra i sine tre kamper fra start.
Paul Downing kom på langtidslån fra MK Dons foran denne sesongen, og den innvirkningen han har hatt på laget har imponert manager Mowbray.

Rovers har vunnet, og holdt nullen, i alle de tre kampene hvor Downing har startet, og 25-åringens ro med ballen har vært spesielt imponerende. Selv om han fortsatt har mye å jobbe med, håper Mowbray at midtstopperen fortsetter å prestere jevnt så lenge nøkkelforsvarer Darragh Lenihan er skadet. 

- Jeg er godt fornøyd med Paul Downing som har kommet inn. I de tre kampene han har spilt har vi holdt nullen, uttalte Mowbray til Lancashire Telegraph.

- Som midtstopper er ikke det noen dårlig start på karrieren hans hos oss. 

- Han har fortsatt en del områder hvor han må utvikle seg og bli sterkere, men han har gjort det eksepsjonelt bra sammen med Charlie (Mulgrew).

Da Downing var tenåring, spilte han seg opp i systemet hos West Brom og var der under Mowbray i 2009, men det meste av fotballen har han spilt i Walsall.

Mowbray innrømmer at han har fulgt forsvarsspillerens utvikling siden han dro fra Hawthorns.

- Han var mer en dyptliggende midtbanespiller når jeg hadde ham som unggutt i West Brom. Jeg var klar over prestasjonsnivået hans i Walsall, som hadde en veldig god sesong i League One.

Downing startet i 3-0-seieren over Rochdale sammen med Elliott Ward, da kaptein Mulgrew måtte stå over på grunn av skade.

Ward og Mulgrew ble valgt som stoppermakkere i kampene mot Schunthorpe, AFC Wimbledon og Shrewsbury, før Downing ble satt inn igjen i seieren over Rotherham 26.september. Det ble slutten på rekken av kamper fra start for Ward, som til da hadde spilt åtte kamper på rad. 

- Paul er en veldig trygg og samvittighetsfull fotballspiller, men har kanskje ikke samme styrken som Elliott Ward. Jeg føler at de (Rotherham) var et lag med veldig livlige og raske spillere med en energisk midtbane, og valget falt derfor på Paul. Men som jeg har sagt tidligere, så vil det bli mange anledninger hvor det vil være behov for Elliotts erfaring og fysikk.

- Vi er alle en del av dette sammen, og samtlige har en viktig rolle å spille. De som ikke har spilt så mye som de skulle ønske vil få sin mulighet ,og vi må bare prøve å velge det riktige laget til hver enkelt kamp. 
 
Glemt passord?
Brukernavn:  
Passord:  
Bekreft passord:  
Navn:  
E-post: