Mowbray er tålmodig


Publisert 20.06.2019 av Øystein Thorsen
Og han håper fansen også har is i magen.

I likhet med 13 andre Championship-klubber har Blackburn fortsatt til gode å hente nye spillere til neste sesong. Markedet er treigt og det later til å være vanskeligere enn noensinne å få til overganger. I forbindelse med det har Lancashire Telegraph snakket med Mowbray for å få hans syn på saken.

- Forhåpentligvis forstår supporterne at det er en balansekunst. Folk tar ikke raske beslutninger, fordi de har flere alternativer å velge mellom, forklarer sjefen.
På en måte er det bra at man ikke skyter fra hofta og henter inn hvem som helst, men at overganger i stedet er ordentlig vurdert av alle involverte.
- Jeg har snakket med spillere og agentene deres denne uken og nå er det opp til dem å velge, avslører Mowbray.

Som kjent er det 8. august som gjelder, så det er fortsatt drøye seks uker før troppen må være definitivt satt. Hvis det er en trøst skriver lokalavisa at kun 13 overganger er gjennomført i Championship fram til nå. 
Utfordringen med å signere spillere tidlig er i følge Mowbray at prisen presses opp, noe han er avventende til å gjøre.

- Hvis man ikke er en rik klubb er det veldig vanskelig. Vi har budsjetter å ta hensyn til, og hvis man slår til på en kostbar spiller har man plutselig ikke resurser til ytterligere spillere. 
Ganske enkelt å forstå, samtidig som vi aner hvilke vanskelige forutsetninger Mowbray har.
En annen grunn til markedet er forsiktig er at klubbene har fått større krav på økonomisk drift de siste årene, etter at Financial Fair Play ble innført. Man kan ikke bare tute og kjøre.

Lancashire Telegraph peker også på at forandringer i diverse manager-stoler i en rekke klubber påvirker. Birmingham City, Hull City, Middlesbrough, QPR og Swansea har alle ny sjef når sesongen starter. Mowbray er én av kun seks managere som fortsatt er i samme jobb siden starten av forrige sesong, og usikkerheten rundt dette påvirker tydeligvis markedet.
På toppen av dette ønsker så klart alle å selge så dyrt som mulig, samtidig som man helst ikke vil selge til sine divisjonskonkurrenter

Skal vi kaste et blikk på eventuelle overganger er det dessverre en del snakk om Bradley Dack. Så sent som i går kveld hevdet Daily Mail at angriperen ønsker seg tillatelse til å snakke med klubber som Sheffield United og Aston Villa. På Twitter nevnes ytterligere klubber, men det er ingen konkrete kilder på dette. Lenihan er visstnok også en spiller som vurderes.
Av eventuelle innkommende spillere nevnes vi i forbindelse med en australsk midtbanespiller ved navn Brandon O'Neill, som nylig fikk sin landslagsdebut.  
 
Glemt passord?
Brukernavn:  
Passord:  
Bekreft passord:  
Navn:  
E-post: