Mowbray er skadeoptimist

Publisert 10/25/2021 av Øystein Thorsen

Og ungutter og fans får skryt.

Det var to urovekkende endringer som tvang seg fram i kampen mot Reading da både Ayala og Nyambe måtte tas av banen underveis. Det har blitt skrevet mye om Ayalas skadehistorikk, men den erfarne spanjolen har gjort bekymringene til skamme og samtidig etablert seg som en meget viktig brikke i den bakre fireren. 
Det er dog mulig at belastningen som det tette programmet medfører har innhentet ham, og i det siste har han hatt noen småskader. Det skal sies at han er ikke alene om det, andre lagkamerater som også har spilt mye har måttet stå over da og da.

I helgen var det altså en skade i leggen som tvang ham av banen før pause, og dessverre var dette en kjenning han hadde holdt for seg selv en uke eller to. Klubben vet ikke helt omfanget ennå, de venter på resultatene av en scanning, men Mowbray er forsiktig optimist.
- Jeg håper at han kan spille neste helg, sier Mowbray til klubbens nettside.

Nyambe er også en som med jevne mellomrom må på sidelinjen.
Ryan er egentlig et fenomen, sier Mowbray og viser til statistikken som namibieren jevnt over produserer.
Han er en utrolig atlet, det er ingen som slår han på antall sprinter og ingen springer like langt.
Det er klart at med innsatsen Nyambe legger ned så er faren større for at skader kan oppstå.
- Vi krysser fingrene for at det bare var en krampe, og at ikke hamstringen er skadet, sier sjefen.

Siden Blackburn har ligaens nest yngste tropp var det nok en gang mye ungt på banen mot Reading, og det som er særlig gledelig er at flere unge ser ut til å ta utviklingssteg i rett retning. En spiller som John Buckley har vi ventet på i et par sesonger, men denne sesongen ser han ut til å vise at han har noe å gjøre på dette nivået. 
Kampen mot Reading var et eksempel på dette, selv da han ble flyttet til høyreback.

Nettstedet Football League World løfter fram andre unggutter, og da spesielt Tyrhys Dolan og Edun Tayo. Sistnevnte er jo fersk i gruppa, og det er ikke lenge siden at Mowbray ymtet frampå om at han kanskje ikke er helt kampklar. Men Tayo har nå spilt tre kamper på rad, og som vikar for Pickering løste han oppgavene godt både defensivt og offensivt, mener FLW
Dolan var kanskje banens beste, og med totalt fire mål så langt har han allerede passert antallet han landet på i fjor. 

Mowbray sa etter kampen at han følte gutta virket litt usikre, men de sto på selv om vinnerfølelsen ikke har vært til stede i det siste. På sosiale medier etter kampen var flere spillere ute for å hylle supporterne. Poveda, Kaminski og Dolan kom alle med oppdateringer i stil med "denne seieren var for supporterne".
Man skal ikke tulle med "den 12. spilleren", for det virker tydelig at på en dag da laget var litt shaky fikk de det til takket være støtten fra tribunene.

Forhåpentligvis har gutta fått ny selvtillit, og kan bruke uken godt, slik at bortekampen mot Derby fortsetter på samme måte. Det er langt fra umulig, for til forskjell fra i fjor er flere spillere som tar ansvar for poengene. Forrige sesong støttet vi oss i altfor stor grad til Armstrong og Elliott, men nå er det flere spillere som avgjør kampene. Med enda flere bidrag fra midtbanen, og hvis Khadra og Poveda begynner å melde seg på kan dette laget igjen begynne å true playoff-plass. 
For øyeblikket er det bare ett poeng opp til Luton på femte, så det er fortsatt en veldig spennende og artig sesong. 

Om det er en indikasjon på hva som bor i laget kan vi helt til slutt nevne at Thomas Kaminski, Darragh Lenihan, Tyrhys Dolan og Sam Gallagher ble tatt ut til rundens lag.