Mowbray, Waggott og Cheston i møte med supporterne


Publisert 03.05.2019 av Kristin Kongsjorden
Andy Bayes hos BBC Radio Lancashire var vert for Blackburns Supporter Consultation Meeting i går kveld, hvor Steve Waggott, Tony Mowbray og Mike Cheston møtte opp for å svare på spørsmål fra supporterne.

I går ble det arrangert et Supporter Consultation Meeting hvor temaer som stadion, finanser, eierskap, akademiet og spillere ble diskutert, i tillegg til at Tony Mowbray var åpen for å svare på spørsmål fra supporterne som var til stede.

Rovers fortsetter å ha et kategori 1-akademi, noe som har en kostnad på £3,1 millioner per år, hvorav £1,1 million dekkes av støtte utenfra og resten betales av klubben. Det at klubben har hatt et akademi i kategori 1 har ført til at spillere som Butterworth og Rankin-Costello har kommet dit. Tony Mowbray uttalte at denne statusen gjør at klubben kan spille mot de aller beste i alle aldersgrupper.

- U23-laget har nettopp vunnet mot både Manchester City og Liverpool. Det at de får prøve seg mot gode lag og se at de ikke er langt unna er veldig inspirerende, og jeg må prøve å gi dem sjanser underveis når jeg ser muligheter for det. Forhåpentligvis får vi se noen akademispillere på banen mot Swansea.

På spørsmål om hvor mange sesongkort det forventes å selges neste sesong, svarte Steve Waggott at klubben håper å selge 10 000 sesongkort. Det er enighet om viktigheten av å ha supportere som støtter laget under kamper for at laget skal kunne prestere best mulig. 10 000 er kun en tredjedel av kapasiteten til Ewood Park, og det diskuteres ulike løsninger for å prøve å få flere supportere til å møte på kamp. For klubbens økonomi er det sårbart med så få tilskuere i snitt, og klubben taper penger på flere av hjemmekampene. 

Det ble også stilt spørsmål ved at klubben sponses av et spillselskap. og Steve Waggott sier dette er et resultat av at han satte veldig høye mål for draktsponsor, og spillselskaper er de eneste som ønsker å grave dypt nok i lommene til å få pryde Rovers sine drakter. Avtalen beskrives som en fantastisk avtale.

Waggott måtte også svare på hvilke langsiktige planer de har for å få klubben på rett kjøl økonomisk slik at de slutter å tape penger. Han sier at de har full støtte fra eierne, som beskrives som ydmyke mennesker med langsiktige ambisjoner om å få klubben tilbake til dit den var da de kjøpte den. For å få orden på økonomien må det tenkes langsiktig, og det skal jobbes med å legge en plan for neste sesong sammen med eierne de kommende ukene.

- Tony har gjort en fantastisk jobb med å stabilisere oss på banen, og nå må vi gjøre den jobben også utenfor banen. Vi ønsker å fortsette å bygge oss opp. Jeg har spurt eierne om deres motivasjon er å få klubben opp i Premier League, for å så selge, men de sier at de ikke har noen planer om dette og at de ser på klubben som en del av sin familie.

Når det gjelder hva klubben er villige til å betale for en spiller, er det Mowbray, som i følge Waggott, bestemmer hvilke spillere som kommer til klubben.

- Når overgangsvinduet åpner skal det dannes en komité bestående av Tony, meg selv, Mike, Ian, Suhail, Mark Venus og sjef for rekrutteringen Stuart Harvey. Tony utfordrer rekrutteringsavdelingne med tanke på hvilke spillere han ønsker seg, så ser vi på budsjettet og så blir det gradvis klart hvilke spillere som er aktuelle. Deretter vurderer Tony disse spillerne og så tas det en beslutning om man skal gå videre med å kontakte klubbene. Vi jobber som et team for å kunne få til en best mulig avtale.

Tony Mowbray ble spurt om hans forventninger denne sesongen ble innfridd.

- Jeg hadde ingen forventninger. Jeg ønsket bare at vi skulle være konkurransedyktige. Jeg ønsket å gi spillerne, som ga absolutt alt for oss forrige sesong, muligheten til å se hvor langt de kunne nå denne sesongen. Jeg ønsket å gi alle en sjanse og det føler jeg at jeg har gjort.

- Nå mener jeg at tiden er inne for å ta beslutninger vedrørende hvem som får bli og hvem som må gå, og til hvilke posisjoner vi trenger å signere nye spillere.

- Jeg tar alltid mine samtaler mann til mann, og ingen blir tvunget ut, men de kan få beskjed om at de ikke kommer til å få særlig mye spilletid. Da blir det opp til dem om de ønsker å bli værende og kjempe, eller om det setter i gang en prosess med å forlate klubben.

Det ble bekreftet at laget nok en gang skal reise på treningsleir til Østerrike. Alle treningskampene skal være klare. CSKA Moskva er der samtidig, men det er tilfeldig og det er ikke bekreftet om de skal spille treningskamp mot dem.

Mowbray fikk direkte spørsmål angående Sam Hart, og svarte med å si at det var nødvendig at han dro på utlån for å bli litt tøffere.

- Han er hos Southend, og fikk ikke mye spilletid hos Rochdale, Det er helt opp til Sam hva som skjer videre. Han kommer tilbake og blir med oss i sesongoppkjøring sammen med de andre. Er han fortsatt ikke klar da, så er jeg sikker på at telefonen min kommer til å ringe.

Som vanlig var Mowbray ærlig og la ikke skjul på at klubben har behov for forsterkninger for å kunne heve seg. Det blir spennende å se hva som skjer i løpet av overgangsvinduet. Før den tid skal siste kamp i Championship gjøres unna på søndag, og da kommer Swansea på besøk på Ewood Park. 
 
Glemt passord?
Brukernavn:  
Passord:  
Bekreft passord:  
Navn:  
E-post: