Mørke skyer rundt økonomien

Publisert 08.08.2020 av Erlend Pettersen

Avgående CEO i WBA kommer med dystre spådommer rundt økonomien i Championship.

Utgående CEO Mark Jenkins i WBA kommer med skremmende spådommer rundt økonomien hos Championship klubber. Covid-19 pandemien har gjort et stygt innhogg i en allerede stygg økonomisk hverdag, Jenkins mener Championship klubber må ha mer fokus på å få ut spillere enn å hente nye spillere.

Dette er noe av det Jenkins sa til avisen Express & Star:

- Jeg vil tenke at alle klubbene som skal spille i Championship kommende sesongen vil ha et større fokus på å få redusert stallen kontra det å hente forsterkninger.

- Jeg kan ikke skjønne hvordan noen Championship klubber skal klare seg uten pengestøtte fra sine eiere. 

- Hver eier må krave dypt i lommene for å spytte inn penger, og man må ikke glemme at inntjeningene til dem også er rammet av pandemien. 

- Så de kommer til å ha mindre penger å bruke på fotballen noe klubbene vil merke hardt. De største klubbene med de eierne med mest penger som vil gå klar av problemene som nå er over klubbene.

- Resten av klubbene vil få det svært tøft økonomisk, avslutter Jenkins.

 

Venkys spyttet inn enorme summer inn i Blackburn før pandemien og det blir ikke mindre i tiden framover. Uten Venkys sine penger så har det sett veldig mørkt ut. Men det positive er at mulighetene til å klatre på tabellen med de riktige investeringene er tilstede.