Mere fra Broughton

Publisert 9/29/2022 av Øystein Thorsen

Fotballdirektøren letter på sløret.

Mens overgangsvinduet sto på hadde fotballdirektør Gregg Broughton vært tydelig på at han ikke var tilgjengelig for pressen. Han ville snakke når arbeidet med overganger var unnagjort, og i forrige uke og denne uken har flere intervjuer sett dagens lys. 
Det er i hovedsak overgangsvinduet og Jon Dahl som har blitt nevnt denne uken.

For å ta sistnevnte så er det gledelig at Broughton kan avsløre at han er veldig fornøyd med danskens innsats så langt.
- Jon var en sterk kandidat, og han var en av de fire jeg var involvert i, helt på slutten av intervjuprosessen, sa Broughton til Lancashire Telegraph.
Det var jo Waggott som innledet jobben med å finne Mowbrays erstatter, og mens den prosessen sto på kom Broughton inn i bildet. 
- Vi hadde identifisert at vi ville ha en hovedtrener med styrker innom strategi, taktikk, spillerbehandling, med tro på unge spillere og evne til å utvikle disse. Jon har levert alt vi var ute etter, slo Broughton fast. 

Videre sa fotballdirektøren at JDT utfordrer ham, på en bra måte. 
- Han hjelper meg med å vokse. Jeg håper at jeg kan utfordre ham også, og bidra til at han utvikler seg som trener.
Broughton merker også at Jon Dahl er enormt ambisiøs og det er tydelig at han har spilt på øverste nivå, og at han ønsker å være trener på øverste nivå også.
- Forhåpentligvis får han det, mens han er i Blackburn, la Broughton til.

Om overgangsvinduet så har LancsLive en sak der Broughton mener vinduet var "greit". Og nå ser klubben mot kontinentet, noe som gjøres ekstra tydelig gjennom at klubben for øyeblikket ser etter en speider med ansvar for Europa.
- Vi ønsker å være bedre forberedt til fremtidige overgangsvinduer. Dette er ikke ment som kritikk av hva forgjengerne i klubben gjorde, det er bare at ting ser litt annerledes ut nå. I fremtiden vil vi ha lista klar til påske, og hvis vi er ute etter fem eller seks forsterkninger vil vi ha to eller tre av disse på plass når preseason starter.
Dette var naturligvis ikke lett å få til i sommer, siden Broughton og JDT ble ansatt så pass sent som de ble. 

- Overgangsvinduet vi hadde i sommer kan omtales som "trygt". Vi gikk for spillere med gode resultater i engelsk fotball. Det kan være at vi lander på samme type spillere i neste vindu også, men jeg ønsker å ha et større faktaunderlag, forklarte Broughton til LancsLive.
Det er dermed ikke sikkert at det kommer en masse spillere fra europeiske ligaer, men Broughton vil i det minste vite om det finnes aktuelle spillere inne på kontinentet.

Dette med brexit har vi jo skrevet om før, at det gjør overganger vanskeligere, men det er som Broughton påpeker at noen spillere faktisk kommer gjennom nåløyet. Det er jo for eksempel spillere som Clinton Mola i andre ligaer. Det Broughton vil vite er om det er flere engelskmenn der ute, eller andre som kvalifiserer for å kunne jobbe i England.
- Landslagsspill er noe som gjør at en spiller får nok poeng til å få arbeidstillatelse. Har en spiller spilt i europeiske turneringer hjelper det også. Så det gjelder å regne på poengene, ellers blir det uberegnelig siden dette med å overklage en avslått arbeidstillatelse er en øvelse med usikker utgang.

Disse intervjuene føyer seg inn i rekken av andre saker som i sin helhet gir et bilde av glade hvetebrødsdager på Ewood. Nå som oktober står for døren begynner dog ting å sette seg litt mere så det blir veldig spennende å se om Blackburn-toget får opp dampen. Eller ikke. 
Det kan i hvert fall ikke være tvil om at både Jon Dahl og Broughton sikter høyt, så holder vi oss fast og håper at de klarer å få med seg resten av organisasjonen, slik at ord omsettes til håndfaste resultat. Helst allerede til helgen, når shaky Millwall kommer på besøk.