Markanday ute resten av sesongen

Publisert 1/22/2022 av Øystein Thorsen

Angriperen må operere hamstringen.

Det er nesten ikke til å tro, men det meldes i ettermiddag at Dilan Markanday pådro seg en hamstringskade mot Hull. Lancashire Telegraph skriver at det skjedde i sluttsekundene i Hull-tapet, og dermed var det ingen som opplevde det som en større sak. Men spilleren ble scannet og det viste seg da at hamstringen er såpass skadet at Markanday må opereres.
En skikkelig smell både for spilleren og klubben.

Som kjent ankom Markanday Ewood på tirsdag, debuterte onsdag - da han kom inn etter rundt 70 minutter spilt - og er nå altså langtidsskadet. 
Litt av en uke.
- Det er spesielt tøft siden dette er første gangen har har flyttet hjemmefra. Han har vært i Tottenham siden han var ni år og er nå borte fra familien for første gang, bare for så å bli satt ut av spill i lang tid. Det er en enorm skuffelse, sier Mowbray om 20-åringen, som tidligere i uken sa i intervjuer at det var spennende og nervøst å flytte hjemmefra, men at han så fram til utfordringen.
Nå blir det en helt annen utfordring for unggutten

I et større perspektiv er dette også en stor smell for klubben, ikke minst med tanke på Middlesbrough-kampen som laget forbereder seg til. Markanday hadde vært et godt alternativ nå som Brereton Diaz er i Chile. Dolan er sannsynligvis fortsatt skadet, dermed er det bare Khadra og Gallagher som kan stille opp i angrepet, med Butterworth som erstatter - noe som egentlig ikke er en erstatning for selv om Butterworth stadig har merkelappene "talent" og "fremtidsløfte" så har han ennå ikke vist at han klarer Championship-nivået. 
Andre eventuelle erstattere er Rankin-Costello, Chapman og McBride. Førstnevnte er ikke i kampform, men nærmer seg, og de to sistnevnte har ikke vist nok til at vi kan regne dem som realistiske erstattere.