Luton Town ble for sterke

Publisert 9/29/2019 av

Selv om Travis scorte sitt første mål på Ewood Park var det ikke nok.

Det ble en regntung dag på Ewood Park lørdags ettermiddag da Luton Town var våre gjester. Luton, som hadde 3 strake tap bak seg før de ankom Ewood og lå rett over nedrykk streken med 7 poeng skulle man tro dette ble en lett match for våre gutter i Rovers trøya, men den gang ei.

Første 15 minuttene var vi totalt overlegne i 1 omgang, Luton hadde knapt vært borti ballen før den tid, men dette gjenspeilte seg over hele kampen egentlig, da vi hadde en ballbesittelse på 65 % da 90 minutter var spilt, men fikk til svært lite på det offensive. Dette gjenspeiler seg også i antall skudd mot mål av oss, som var kun en gang. Luton hadde kun 3.

Men en del av det offensive spillet vårt ble gjemt vekk som skyldes et godt defensivt arbeid av Luton som ikke slapp til Rovers så mye.

Tony Mowbray gjorde kun en endring fra vår forrige kamp, som var Johnson som kom inn istede for Evans.

Første målet i kampen kom fra intet, da vi hadde dominert i 15 minutter fra start og ballen var kun i Luton sin halvdel i denne tiden, så fikk Luton plutselig en kjempesjanse der Izzy Brown løp nedover høyre siden og stakk ifra Travis, innlegget ble gjort og James Collins sto ved nærmeste stolpe fra og kunne heade den enkelt inn. 0-1 til Luton etter 17 minutter.

Med denne scoringen fikk Luton tilbake en del av selvtilliten sin igjen etter å ha gått på 3 tap etterhverandre før lørdagens møte med Rovers, og de begynte og presse på mer, men likt med Rovers så kom det ikke så mye ut av dette presset deres og de skikkelige store sjansene uteble. Kun en trussel fra James Colins som ble klarert av Derrick Williams.

Da det var igjen 10 minutter av ordinære spilletid i 1 omgang, tok Rovers seg sammen
og presset på, Bennet fant en ledig Travis som skjøt rett innenfor 16 meteren og fant mål med ballen. Fint skudd som ble plassert i det lengste hjørnet. 1-1 til begge lag da 37 minutter hadde passert, og resultatet som ble før lagene gikk til pause.

I andre omgang så begynte Rovers slik som de startet i 1 omgangen, men uten at det ble noen resultater av presset tok Luton en fordel av det. Cunningham gjorde en dårlig takling som resulterte i et frispark i en god innleggs posisjon. Izzy Brown tok frisparket og fant en høytflyvende Matty Pearson inne i 16 meteren og headet ballen enkelt inn i det nederste hjørnet. 1-2 til Luton da det var spilt 57 minutter.

Etter denne scoringen så var det Rovers som hadde overhånd på mestparten av spillet, som igjen statistikken viser at vi hadde mest ball, men slik som før i kampen så greide vi ikke å gjøre noen forskjell på resultatet, da vi var for svake i angrep og greide å ikke utnytte denne ballbesittelsen til vår fordel.

I det 79. minutt så ble det også litt tid til drama da headingen til Williams ble flippet inn med magen av Dack, etter mye diskusjoner med dommer og linjedommer ble bestemt at scoringen ble annullert for offside, noe som vises tydelig på reprisen etterpå, Dack var ca 1 meter i offside posisjon.

Resultet av kampen ble altså 1-2 til Luton Town på en meget regntung dag og vår seiersrekke ble brutt. Positive ting å ta med seg fra kampen var at Travis jobbet skjorta av seg hele kvelden og ble man of the match denne kampen, og Holtby viser bare mer og mer med fine tendenser til at han er en med sårt tiltrengt erfaring som vi trenger.

Neste kamp gjester Nottingham Forest oss i en midtuke kamp, tirsdag den 1 oktober.
Dette blir en mer hardere kamp, da Forest ligger på en 3 plass og er ubeseiret de siste 6 kampene.
Vi har ikke tapt mot Forest de siste 6 kampene vi har møtt de, og håper vi kan utnytte dette til vår fordel. Så selv om oddsen er ikke på vår side så er heldigvis ballen rund enda og alt kan skje.

Tilskuere: 15 319 (1326 borte)
Dommer: Gavin Ward
Gule kort: Travis 84, Butterfield 55, Potts 90.