Lovende takter i midtforsvaret

Publisert 8/22/2019 av Kristin Kongsjorden

Mowbrays satsing på Lenihan og Williams som stopperduo begynner å betale seg.

Med åtte seire på tolv kamper de har spilt sammen, hvorav seks kamper uten baklengs, har stopperduoen med Darragh Lenihan og Derrick Williams vist seg å være et godt trekk fra Mowbray. Etter kampen mot Hull på tirsdag kapret Williams overskriftene, etter at han i tillegg til å spille en god kamp også sørget for kampens eneste mål. I tillegg til at forsvaret har begynt å sette seg, må man også gi honnør til Christian Walton, som blant annet reddet straffe i bortekampen mot the Tigers.

Nå forteller sjefen at avgjørelsen med å ikke hente inn forsterkninger på stopperplass, utover lånespilleren Tosin Adarabioyo, ble tatt fordi han hadde sett svært lovende tendenser når han benyttet Lenihan og Willams som midtstoppere i de siste seks kampene forrige sesong. Sesongåpningen har vist at dette samarbeidet kan bli stødig, og i de siste to kampene har laget klart å holde nullen, mye på grunn av godt forsvarsspill og godt keeperarbeid. Til Lancashire Telegraph fortalte Mowbray at han mener de to stopperne nyter hverandres selskap på banen, og at de er inne i en god flyt. 

- De spiller på det samme landslaget, og de har enorm respekt for hverandre, og de har en sånn kjemi at de kan si hva som helst til hverandre og få jobben gjort. God kjemi er veldig viktig i midtforsvaret.

- Det kommer til å komme tøffere tester for dem enn det vi har møtt til nå, og det vil være dager hvor det slippes inn flere baklengsmål, men det å holde nullen skal være det desidert viktigste fokuset når du er midtstopper.

 Da Raya forlot klubben i sommer, ble Walton hentet inn for å være lagets førstevalg på keeperplass. Mowbray la vekt på hans høyde som svært viktig for forsvarslinjen, og etter seieren mot Hull var han fornøyt med sisteskansens feltarbeid. 

- Han tok seg av det meste som kom av innlegg fra sidene, og det er viktig for laget vårt, fordi hverken Darragh eller Derrick er to meter høye og de trenger hjelp når de møter høye og sterke spisser.

Williams sin scoring mot Hull var det eneste ligamålet laget har scoret selv, utenom Danny Grahams straffe mot Middlesbrough. Mot Charlton på åpningsdagen kom Rovers sin scoring etter et selvmål. Dette er et område sjefen håper å se forbedringer på, og han mener det var mye positivt å ta med seg etter Hull-kampen, hvor laget hadde hele tre avslutninger i treverket.

- Et mål mot Chalrton, ingen mot Fulham og et mot Middlesrbrough er ikke voldsom uttelling, og her må vi forbedre oss. Marginene er avgjørende i Championship og vi har mange tøffe kamper foran oss. 

- Cardiff hjemme blir en veldig tøff kamp. De rykket ned fra Premier League forrige sesong. Videre blir også bortekampen mot West Brom vanskelig. Vi må sørge for å vinne de kampene vi skal vinne, og så får vi i alle fall sørge for å gi absolutt alt i de kampene hvor vi møter de store favorittene.